Silvestrovské zamyšlení aneb životní zkušenosti a proč je nedokážu využít?
FOTO: Dana Straková

Silvestrovské zamyšlení aneb životní zkušenosti a proč je nedokážu využít?

1. 1. 2025

Každý ví, že sebereflexe je poměrně jednoduchá, ale na druhou stranu taky nesmírně složitá věc. Každý jí není schopen. Ono to i Ivánkovi z Mrazíka dost dlouho trvalo, než to dokázal a přestal si o sobě myslet, že "se musí pochválit, protože nevypadá věru zle a je zkrátka chlapec, jak má být." Člověk by si opravdu měl občas ujasnit, proč se vlastně chová tak, jak se chová a proč třeba nevolí cesty nebo způsoby jiné, ať už jednodušší nebo třeba složitější...

Poslední den roku mívám spoustu času na přemýšlení. O tom co bylo, co bude a co asi nebude. Manžel odchází spát brzo a já sedím a hlavou mi běží myšlenky, různé a nejrůznější. Třeba o tom, jak si celý život komplikuju tím, že nedokážu na svého muže používat tu správnou "ženskou taktiku," kterou vidím v mnohých vztazích v okolí. Obzvláště ty dnešní "zlatokopky" to ovládají dokonale a vždycky jim to zas a znovu v dalších a dalších vztazích zafunguje. Na chvíli...

Já jsem si toho svého kdysi vybrala i proto, že jsem usoudila, že mimo to, že je to chlapec milý, pohledný, citlivý a miluje mě, tak je to taky člověk inteligentní a jako takovému mu přece nebudu pochlebovat a velebit ho za každou maličkost jen proto, že na to muži slyší a jsou proto ochotni pro ženu udělat cokoli. To bych si ho přece nemohla vážit, kdybych na něj tyhle finty užívala! Oba jsme dospělí, svéprávní a taky rovnoprávní lidé a jako takoví bychom snad spolu měli jednat na rovinu a ne se snižovat k nějaké manipulaci. 

Když jsem to kdysi viděla poprvé u kolegy v práci, chytrého a moc hodného kluka, nechápala jsem to. Ta jeho si s ním dělala vážně, co chtěla a on tancoval, jak ona pískala. Ovšem, když jí ostatní kolegyně pomlouvaly a Bedřichovi se smály, že je "pod pantoflem", zastávala jsem se ho a říkala jsem jim, že to je jenom a jenom jejich věc a když jim to tak vyhovuje, nic nám do toho není. A že to, jak ho má jeho žena "zmáknutého" jí můžeme v podstatě jenom závidět, protože takhle to ani já, ani žádná z nich s chlapem nedokážeme... 

Když jsem pak viděla, jak si omotala mého syna okolo prstu jeho druhá žena a jak ho zmákla i její malá dcerka, chtělo se mi brečet, ale nekomentovala jsem to a byla jsem ráda, že spolu mají hezký vztah... Co jsem si o tom myslela já, to jsem radši nikomu neříkala. 

Ovšem jenom pochlebování a obdiv k řádnému ovládání muže nestačí. Kolega nám k tomu jednou poskytl zajímavé vysvětlení, ne snad ke svému vztahu k manželce, jednalo se tehdy o mimomanželský vztah jedné naší nadřízené. Když jsme se totiž podivovaly, co na ní může ten její nový přítel vidět, pronesl tehdy Bedřich památnou větu: "Možná jenom ovládá takové sexuální praktiky, o jakých se vám ani nesní." 

Hmm, tak takhle že by to bylo, na tomhle tedy stojí a padá svět? Ach a já blbec si myslela, že muži přemýšlí hlavou a ono je to zcela jinak. Panebože, to přece nemůže být pravda!!! No ale je. A co teď s tím? 

Je to asi každého volba, já od svého "rovnostářství" neustoupila a celý život proto s tím svým doma zápolím. Ale používat tyhle finty na něj vážně nebudu. To bych si pak musela snad přestat vážit i sama sebe, ne?

Spousta žen si ale zakládá na tom, jak to s tím svým umí. A co k tomu dodat? Asi nic, snad jen jako ve Světácích: "A co je na tom k vodsouzení? Když to mužský těší a když to chtějí mít..."

manželství rodina vztahy a sex
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Myslím, že žárlivé scény, nebo mlčení k dané věci, z jedné i z druhé strany, vyjde úplně nastejno. :-) :-)
Jitka Caklová
Myslím, když žena podvádí svého muže (nebo i jiného :-)), v podstatě podvádí sama sebe. Jak nevěru své ženy (nebo i jiné) vnímá muž, nevím. Jsem žena ♥♥♥
Irena Mertová
Já myslím, že se chválit má co nejvíc, je-li za co. Nic nás to nestojí a radost udělá. Oboustranně. Ohledně sexu to má asi každý individuálně, hlavně když to klape. Pokud je muž záletný, může se žena třeba postavit na hlavu, ale jeho láká jiná, protože je "jiná"... třeba ošklivější a vůbec.. Moje kolegyně tvrdila, že když si ženská vezme do hlavy, že získá ženatého chlapa a má k tomu dostatek příležitosti, na 99% ho získá... tak nevím.
Soňa Prachfeldová
Na vše musí být vlohy i nátura. A jak se to říká? Starého psa nové kousky nenaučíš.
Dana Straková
Evi, proti tomu tvému tvrzení já přece nic nemám, jenom mi nepřijde normální zacházet zrovna se sexem jako s tajnou zbraní a nelíbí se mi, že "pán tvorstva" je takhle lehce ovladatelný. A nemysli si, že k sexu nemám kladný vztah, jenom si myslím, že by se za důležitost neměla přehánět, protože ve vztahu jsou potřeba i jiné "výkony", ne? No a vo o vo tom to je, že někdo si muže za to vodí jako pejska na vodítku a já to prostě takhle používat neumím.
Eva Mužíková
Danko lhala bych, že nemám názor. Ale asi trochu jiný. Naopak " nekvalitni" sex dokáže zničit i zamilované poblouznění....To raději nic:(((
Zuzana Pivcová
Já partnera nemám, takže se snažím nestavět se na stranu ani žen, ani mužů. Mé největší chyby asi byly, že jsem své partnery příliš hýčkala a chtěla si tím zlepšit jejich vztah ke mně. Láska se nekupuje. Teď už to nenapravím, ale třeba se ve mně nějaký poznatek usadí do příštího života.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 2. týden

Kam letos vycestovat - doopravdy, anebo jen virtuálně? Tématem kvízu tohoto týdne budou známé i méně známé turistické destinace z celého světa.