Ještě k adventnímu setkání Íčkařů a příběh s Vandou
Všechny fotografie Dušan Brabec

Ještě k adventnímu setkání Íčkařů a příběh s Vandou

23. 12. 2024

Po první zkušenosti z loňského setkání Íčkařů jsem se hodně těšil i na to letošní. Několik účastníků a účastnic jsem si z loňska dokonce pamatoval, nicméně hromadné představování mně v hlavě udělalo přeci jen pěkný guláš.

Zábava se rozproudila nad množstvím pochutin donesených účastníky i vínem rozlévaným pomocí důmyslného potravinářského sáčku v krabici, zvaného bag in box. V jednom případě se ho ale nepodařilo zprovoznit a víno muselo být zachráněno přelitím do jiné nádoby. Zábavu podpořila též tombola, pár výher pak kolovalo mezi účastníky opakovaně, ale nakonec byli všichni spokojeni.

Menší i větší skupinky účastníků si sdělovaly zážitky, několik šikovných účastnic rozdávalo dárečky vlastní výroby, pánové Čepelka a Zelenka představovali výsledky své literární činnosti, koupit bylo možné též nástěnný kalendář na rok 2025. Zkrátka pohoda a příjemná atmosféra.

A protože jsem já měl připnutou vizitku se jménem (což byl napříště doporučoval též ostatním), těšilo mne, když jsem byl oslovován účastníky coby autor příspěvků o kultuře a výstavách. Byl jsem rád, že to Íčkaře zajímá a inspiruje k návštěvám těchto kulturních akcí. Tak mne například oslovily sestry Ingrid Hřebíčková a Michaela Přibová, které se aktuálně chystaly shlédnout výstavu obrazů Hráč ze soukromé sbírky sběratele Leona Tsoukernika v Magnus Art Galerii J&T banky. Podobně jsem poznal Zuzanu Zajícovou, Danielu Řeřichovou či Alenu Tollarovou. Kuriózní situace však vznikla s Vandou Blaškovič. Ta mne oslovila na i60 prostřednictvím rubriky Vzkazy na konci října právě poté, co také shlédla již zmíněnou výstavu Hráč. A protože chytře uvedla ve svém vzkazu mailové spojení, v mezidobí jsme si vyměnili pár zajímavých mailů. A jak jsem se tak bavil s účastnicemi setkání (což mne blaží a dělám rád), jedna z nich se mne zeptala, zda vím, kdo je?! No, nevěděl jsem. A byla to právě Vanda! Ale i ona byla překvapená, protože podle profilové fotografie na i60 si mne představovala jako menšího človíčka… Při mých 188 cm! Vtipné, že? Tak jsme se tomu zasmáli, a protože stejný den na setkání Íčkařů navazovala nedalo v Dlouhé ulici komentovaná prohlídka okouzlujících skleněných objektů Václava Cislera v DSC Gallery, Vanda přijala moji nabídku a šli jsme na výstavu spolu.

Zkrátka je osvěžující pohybovat se mezi lidmi, kteří jsou stále aktivní, a těším se na další setkání v roce 2025. Již Platón řekl, že pozorování krásy dává smysl životu. A platí to nejen pro pozorování neživých věcí kolem nás, ale též pro pozorování pozitivních lidi, což jsou Íčkaři… a zejména Íčkařky!

Tento příběh za článkem dokumentuji několika fotografiemi. Poslední fotografií bych chtěl všem, kdo se pohybují na tomto serveru i60, popřát krásné vánoce a hlavně zdraví a neutuchající aktivity po celý rok 2025.

01-sestry-ingrid-hrebickova-michaela-pribova.jpg  02-zuzana-zajicova-daniela-rerichova.jpg

03-vanda-alena-tollarova-od-vandy-.jpg  04-rozdavane-vyrobky.jpg

05-vanoce-pf2025-db-1.jpg

advent čtenáři i60.cz
Autor: Dušan Brabec
Hodnocení:
(5.1 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Ani já jsem nestihla "pokecat" s některými mně málo známými íčkaři. Tak snad příště. Těším se na vaše fundované a inspirativní články a přeji pohodu o vánocích a hodně zdraví v novém roce. :-)
VANDA Blaškovič
Dušane, trnula jsem, co na mne bonzneš. :-) No, abych upřesnila, já jsem totiž Dušanovi říkala, že tady na íčku je zajímavý pán, co píše bezvadně o kultuře….a Dušan mi řekl, k mému překvapení, že je to on, ženských srdcí šampion…..a dnes jsem se vrátila z koncertu na Hl. nádraží, cos mi doporučil. Díky.Doufám, že i nadále budeš kolem sebe pozorovat krásu, která dává smysl životu. Krásné Vánoce i Tobě! Vanda
Michaela Přibová
Dušane a ta vizitka - to není špatný nápad :-)
Michaela Přibová
Dušane, článek nás moc potěšil. Zdravíme obě a přejeme krásné vánoce a mnoho štěstí v roce 2025. Míša a Ingrid
Zuzana Zajícová
Bylo to moc milé setkání. Klidné svátky přeju.
Eva Mužíková
Zase jeden článek který dokáže potěšit. No a naše Vanda, ta nezklame.
Alena Velková
Jo a ještě dodávám, že na setkání i60 jste byli letos už po třetí. V roce 2022 jsem tam i já byla poprvé, ale pamatuju si to zejména proto, protože mám fotky :-)
Alena Velková
Přeju také krásné Vánoce a zase za rok :-)
Dana Puchalská
Setkání bylo opravdu zdařilé... Hučelo to tam jako v úle.. a Libuška K. má pravdu...
Marie Měchurová
Dušane, hezky jste popsal naše setkání. Mrzí mě, že jsem si nestihla že všemi popovídat. Museli jsme před půl pátou na zpáteční vlak na Moravu. Tak někdy příště. Hezké Vánoce a do nového roku všechno nej!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA