Ilustrační foto: Freepik
Potkala jsem pár andělů, co neměli křídla, ale měli srdce
4. 1. 2025Určitě jste taky nějaké potkali, jsou mezi námi a není dílem náhody, ale jejich schopností, že je potkáte v pravý čas. Dnes jsem si vzpomněla na jednoho z nich.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
4.1.2025 09:56
Já jsem naštěstí procházela životem se základním vzděláním a dnes vím, že jsem o nic důležitého pro svůj život nepřišla.
Soňa Prachfeldová
4.1.2025 09:50
Věřím, že učitelka byla považována za anděla, byl to malý zázrak. U nás v tehdejší době snad byli všichni andělé zavřeni, bohužel.
Jitka Caklová
4.1.2025 09:48
Článek čtu při sledování Saturnina a obojím se bavím. Jó, to byly časy :-) Ale abych nebyla nespravedlivá, i můj bratr měl anděla strážného. Po absolvování ZDŠ a SZTŠ s maturitou, se samými jedničkami, byl v roce 1967, v době Pražského jara, přijat na vysokou školu. Díky svému andělovi strážnému a víře ve spravedlnost v době normalizace, mohl dostudovat a studium završit roku 1973 promocí s červeným diplomem, i bez rudé knížky rodičů i své.
Helena Votíková
4.1.2025 09:21
Můj dědeček měl pekárnu, rodiče bez polit. přísl., takže se dveře na VŠ zavřely. Nelituji. Práci jsem měla dobrou.
Libuše Heulerová
4.1.2025 09:03
Zuzko, díky za pěkný článek....taky tu dobu pamatuju....mám s tím vlastní zkušenost, taky mne nepřijali na školu na kterou jsem chtěla. A důvod..... rolnický původ a neangažovaný rodiče. Šla jsem do práce a po třech letech zaměstnání...vystudovala školu večerně. Takový byl tehdy komunistický režim....tohle by měli děti probírat ve škole. Snad už konečně změní osnovy dějepisu.
Olga Škopánová
4.1.2025 08:31
Hezký příklad komunistického marasmu po kterém se někomu pořád ještě stýská.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA