Jak jsem ztratila svou malou sestřičku
Ilustrační foto: Pixabay

Jak jsem ztratila svou malou sestřičku

25. 12. 2024

Neděste se, nepřišla jsem o ni... i když stát se to nakonec i mohlo.

K stáru se člověku vybavují různé vzpomínky.

Bylo mi devět, byla pořádná zima se sněhem, co už dnes málem ani neznáme a já dostala úkol počkat s miminem na sáňkách na zasněženém dvorku. Sníh byl tenkrát až po kolena málem i dospělým! Sestřička si spala ve fusaku s kožíškem na sáňkách a já způsobně jezdila dokola po dvorku. Pak mne to přestalo bavit. Zrychlovala jsem víc a víc, nakonec jsem lítala po dvorku jak zběsilá. Sestřičce se to evidentně líbilo, pořád spala.

Najednou mi došlo, že sáňky jsou nějaké lehké! Otočím se a mimino ani fusak nikde nebyly! Vyděsila jsem se a nejdřív to nemohla pochopit. Někdo mi ukradl sestřičku! Ale KDO? Pak mi to došlo. Mimino ve fusaku zapadlo do hlubokého sněhu úplně na dno! Leželo si tam a ani se neprobudilo...

A tak jsem ho vytáhla zpátky na sáňky a způsobně čekala na maminku, až sejde ze schodů.

Samozřejmě jsem se nepochlubila a dělala jakoby nic. Až po letech jsem se přiznala sestře.

Můj příběh rodina vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Dobře to dopadlo, dospělí se leknou, děti si oddechnou, že nedostanou, že špatně hlídaly. My v tomhle věku sánkovaly s kamarádkou a narazily do stromu a obě zlámané ruce. Zdravím a šťastný, zdravý Nový rok přeji. :-)
Jana Hošková
Hlavně žes tu ztrátu,Evi,zjistila a nepokračovala dál sama...:-))
Naděžda Špásová
Hlavně, že všechno dobře dopadlo. Vzpomínky zůstanou. :-)
Eva Mužíková
Jani, já jsem takto " ztratila" při jízdě na saních z dlouhého kopce za mnou usazenou v ohrádce malou neteř. Ohrádka byla špatně zacvaknutá a na jednom hupu se vyhákla... Mrně bylo zachumlané ve fusaku, válelo se ve sněhu a bylo v pořadku. Ale to leknutí, než jsem k němu doběhla....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.