Publicistka Michaela Zindelová. FOTO: Monika Navrátilová
Publicistka Michaela Zindelová: Dnešní ženy jsou daleko sebevědomější než dřív
20. 12. 2024„Už sice nepatříme k ženám, za nimiž se otáčejí mladí muži, ale můžeme být ženy, za kterými se otočí mladší ženy s tím, že by jednou chtěly vypadat jako my," říká publicistka a spisovatelka Michaela Zindelová, která se už desítky let zabývá módou a právě o módě je i její nejnovější kniha.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Daniela Řeřichová
20.12.2024 20:46
Děkuji za pěkný rozhovor s paní M. Zindelovou, které si velmi vážím. Co se týká oblečení, nemám žádný problém. Patřím k těm marnivým, módu sleduji a často si dělám radost novými kousky v Liberci, Chomutově, Uherském Hradišti, teď jsem si přivezla kozačky, sako a kabelku z Olomouce, na jaro se asi obléknu v Poděbradech nebo v Písku. Z adventního íčkařského setkání mohu potvrdit, že všichni účastníci svým ustrojením dali najevo svou osobnost/osobitost a bylo to velmi milé. A Olga Št. a Hana N. jsou pro mne dámami v každé situaci.
Helena Štěpánková
20.12.2024 18:39
Zajímavé povídání, konec šedesátých let jsem měla v módě také ráda.
Jitka Caklová
20.12.2024 13:20
Nojo no, nic proti, ale ono je opravdu něco jiného oblékat Lucii Bílou a jiné celebrity, nebo nějakou paní a jiné jí podobné z Horní - Dolní. I když já, se svojí současnou ideální postavou, si opravdu naříkat nemohu, hlavně díky bohatému výběru všeho možného v second handech, se zbožím právě z Rakouska, případně Holandska.
Libuše Křapová
20.12.2024 11:38
Bohužel, v obchodech toho pro starší ženy opravdu moc není. Možná tak ve větších městech. Já na sebe kupuju oblečení většinou tak, že vejdu do krámu, prohlídnu si, co mají, vyzkouším, co mne zaujme - a většinou odcházím bez nákupu. Nic mi nesedí. Širší ramena, dlouhé ruce, vpředu skoro nic .... Před pár dny mne zaujal světle červený svetřík. Vyzkoušela, byl malý. Paní prodavačka byla enormně ochotná, nanosila mi kupu dalších - nakonec jsem skoro utekla, protože nesedělo nic a ty poslední už byly z kategorie pytlů. Nejviditelnější to bylo na tom skoro nic. Takže u mne padá i ten e-shop. Za to se mi asi po třech letech usilovného shánění podařilo koupit zimní boty. S botama mám také problémy - úzká noha s nízkým nártem a palec do špičky. Takže po opakovaných marných návštěvách jsme se tentokrát zaradovaly prodavačky i já :-) Vůbec mi nevadí, že nebyly zrovna nejlevnější. Mám boty :-)
Eva Mužíková
20.12.2024 11:11
Poslední věta tohoto článku mne zaujala. S takovýmto názorem mladšich žen se ve svých osmdesáti letech setkávám velmi často. Nemyslím jen originalitu v oblékáni, ale hlavně osobitost.
Miloslava Richterová
20.12.2024 09:44
Hezký článek, díky, i když kavárny nejsou pro mne, jsem doma v přírodě, něco společného jsem našla, v rodině máme dlouhodobě slogan - upravená i na vrcholku Himálaje, je to z jedné knížky po babičce :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA