Mnoho tváří Madeiry
Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové

Mnoho tváří Madeiry

4. 12. 2024

Madeira je právem označována jako „ostrov věčného jara“, takže není divu, že si ji oblíbila i císařovna Alžběta Rakouská neboli Sisi. Byla modním idolem své doby, proslulá svými dlouhými, splývavými vlasy a elegantním stylem oblékání. Během svého života navštívila Madeiru dvakrát.

Cestopisy Heleny Přibilové cestování Portugalsko
Hodnocení:
(5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Další nezapomenutelné zážitky. Ráda jsem se prošla a projela po krásném ostrově.
Marie Seitlová
U vašeho článku jsem zavzpomínala na mou návštěvu Madeiry. Ostrov se mi moc líbil, krásná příroda, prošli jsme levádu, jeli na saních. To je zajímavý zážitek. Krásná je i botanická zahrada. Díky za váš článek.
Vladislava Dejmková
Jako vždy jsem si s chutí přečetla o dalším zajímavém místě na světě.
Zuzana Pivcová
Měla jsem v archivu kolegu, který několikrát cestoval s rodinou na Madeiru. Říkal, že tam nejsou nějaké architektonické památky, ale zato nádherná příroda. V té době pro mě bylo atraktivnější skloubit obojí, tak jsem tam nakonec nikdy nejela. Teď už to nedoženu, ale Váš cestopis mě, Helenko, jako vždy velmi potěšil.
Alena Velková
Váš článek mi udělal radost, protože mi připomněl moji lásku a tou je právě Madeira. S mužem jsme tam byli poprvé koncem října 2009. Na ostrově ještě nebylo mnoho tunelů, na silnicích bylo minimální značení, turistů bylo poskrovnu, všude byla políčka, která jsou postupem času opouštěna a Funchal byl poměrně zpustlý. Přesto se nám tam moc zalíbilo. Od té doby se na ostrov rádi vracíme a nadšeně sledujeme, jak se mění před očima k lepšímu. Je jen málo míst, která jsme ještě nenavštívili. Mezi ně patří výstup na Orlí skálu, tak snad na ní vylezeme příští rok, pokud mi to konečně noha dovolí. Jedním z nejkrásnějších zážitků pro mě byl v roce 2021 adrenalinový canyoning (viz můj stejnojmenný článek), při kterém jsem skálala nebo slaňovala vodopády. Bohužel turismus Madeiru válcuje a celkem oprávněně budou levády zpoplatněny.
Marie Webrová
Krásné přiblížení ostrova Madeira. Děkuji.
Jan Zelenka
Vaše cesty světem jsou krásné, záviděníhodné a moc pěkně popsané.
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Helenko děkuji za pěkné připomenutí voňavého ostrova. Měla jsem možnost ho navštívit v době svátku květin a na tu vůni se nedá zapomenout.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody