Všechny fotografie: Poskytnuty z osobního archivu Heleny Přibilové
Mnoho tváří Madeiry
4. 12. 2024Madeira je právem označována jako „ostrov věčného jara“, takže není divu, že si ji oblíbila i císařovna Alžběta Rakouská neboli Sisi. Byla modním idolem své doby, proslulá svými dlouhými, splývavými vlasy a elegantním stylem oblékání. Během svého života navštívila Madeiru dvakrát.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Měchurová
4.12.2024 19:45
Další nezapomenutelné zážitky. Ráda jsem se prošla a projela po krásném ostrově.
Marie Seitlová
4.12.2024 19:23
U vašeho článku jsem zavzpomínala na mou návštěvu Madeiry. Ostrov se mi moc líbil, krásná příroda, prošli jsme levádu, jeli na saních. To je zajímavý zážitek. Krásná je i botanická zahrada. Díky za váš článek.
Vladislava Dejmková
4.12.2024 17:09
Jako vždy jsem si s chutí přečetla o dalším zajímavém místě na světě.
Zuzana Pivcová
4.12.2024 13:49
Měla jsem v archivu kolegu, který několikrát cestoval s rodinou na Madeiru. Říkal, že tam nejsou nějaké architektonické památky, ale zato nádherná příroda. V té době pro mě bylo atraktivnější skloubit obojí, tak jsem tam nakonec nikdy nejela. Teď už to nedoženu, ale Váš cestopis mě, Helenko, jako vždy velmi potěšil.
Alena Velková
4.12.2024 12:08
Váš článek mi udělal radost, protože mi připomněl moji lásku a tou je právě Madeira. S mužem jsme tam byli poprvé koncem října 2009. Na ostrově ještě nebylo mnoho tunelů, na silnicích bylo minimální značení, turistů bylo poskrovnu, všude byla políčka, která jsou postupem času opouštěna a Funchal byl poměrně zpustlý. Přesto se nám tam moc zalíbilo. Od té doby se na ostrov rádi vracíme a nadšeně sledujeme, jak se mění před očima k lepšímu. Je jen málo míst, která jsme ještě nenavštívili. Mezi ně patří výstup na Orlí skálu, tak snad na ní vylezeme příští rok, pokud mi to konečně noha dovolí. Jedním z nejkrásnějších zážitků pro mě byl v roce 2021 adrenalinový canyoning (viz můj stejnojmenný článek), při kterém jsem skálala nebo slaňovala vodopády. Bohužel turismus Madeiru válcuje a celkem oprávněně budou levády zpoplatněny.
Jarmila Komberec Jakubcová
4.12.2024 08:35
Paní Helenko děkuji za pěkné připomenutí voňavého ostrova. Měla jsem možnost ho navštívit v době svátku květin a na tu vůni se nedá zapomenout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA