Všechny fotografie: Vladislava Dejmková
Průlet největší životní křižovatkou
30. 11. 2024Nepatřím mezi ty, kteří se často zabývají svou minulostí. Možná proto, že na tom, co se stalo, už nic nezměním. Žiji plně v přítomnosti a zamýšlím se spíš nad blízkou budoucností. A tajně doufám, že ještě něco hezkého zažiji.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
2.12.2024 07:18
Také správný směr daný křižovatkou života. Kéž by takových instinktů bylo více. Vlaďko říkám pořád že jsi bohem nadaná ty snad umíš vše na co sáhneš. A tu knížku, Vyprávěj babičko, už mám dva roky a mám teprve začátek, též ji chci schopnou čtení nechat vnučce, tak se budu muset do toho pustit.
Alena Vávrová
2.12.2024 00:54
S tou knihou Babičko vyprávěj jsem na tom stejně jako Marta N. Docela jsem na ni zapomněla.
No a jak jinak - zase bezva článek.
Hana Rypáčková
1.12.2024 08:57
Vlaďko, moc hezká křižovatka...Babičky jsem moc ráda poslouchala, vybízela je k povídání... Nevím, ale naše vnoučata něco / podle nás / moudrého vyslechla, ale nijak se nevyptávala.. Taky jsme sepsali s manželem naše zážitky, ale velký zájem nebyl a není...Možná, až zestárnou, ale to je otázka, kdy budou mít po práci na to čas.
Eva Mužíková
30.11.2024 19:53
Vlaďko, při čtení článku jsem si vzpoměla na léta osmdesáta, kdy jsem pracovala ve výpočetním středisku UD. Ty ohromné počitače, děrné štitky a sjetiny mám jako před očima.
Martina Růžičková
30.11.2024 18:42
Vlaďko, Tvoje články mě vždy upoutají. Ráda je čtu. Tvoje kniha vzpomínek bude krásný dárek, jehož cena stále poroste.
Vladislava Dejmková
30.11.2024 17:20
Oldŕichu, ta fotografie je z mého současného pracoviště (asi 4 dny stará). Ano, Orgatex sídlil v České Skalici, je to on. Algol, Basic, Fortran, Assembler, Cobol, PL1, Java jsou programovací jazyky, které jsem v životě potkala.
Marta Nosková
30.11.2024 17:17
Pěkně, poutavě napsáno! Výtisk knihy "Babičko vyprávěj" jsem dostala jako dárek před dvěma lety. Dosud leží netknutý v knihovně. Zkusím znovu prolistovat a zavzpomínat. Jen to moje psaní rukou už není tak úhledné jako kdysi, kdyby to tak šlo na počítači !
Oldřich Čepelka
30.11.2024 16:57
Hezký příběh. Fotky jsou volně přifařený, například v Orgatexu nemohly být notebooky a velké ploché obrazovky. ? Nebyla tam autorka v 70. letech? To jsem totiž jezdil do Orgatexu Č. Skalice kvůli počítačovému zpracování velkého podnikového průzkumu, který se uskutečnil v Tepně Náchod, což byl velký bavlnářský podnik. Já si hodně věcí chystal sám, na děrných štítcích, protože jsem znal základy Algolu 60, něco z Cobolu a hlavně programování v SPSS. Ocení jen znalci. Bylo to hned po mé škole a návratu z vojny. – Já měl v životě tři nejdůležitější události, které naprosto zformovaly můj další život. Absolutně. První byl pochopitelně den mého narození. Další dvě existenční události se staly 21. srpna 1968 a 17. listopadu 1989 a v týdnech poté. Jestli emigrovat, nebo zůstat, jestli se oženit, jestli začít podnikat, jestli vystoupit poprvé na veřejnosti (a hned jako druhý řečník na generální stávce po 17. 11.). Samé důležité věci, které dlouhodobě ovlivnily můj osobní život. Až víc zestárnu, začnu to asi sepisovat. dokud je mi, jak mi je (76), tak přece nebudu sedět celé hodiny u počítače a jen vzpomínat. - Pardon, rozepsal jsem se o sobě, i když na stejné téma jako článek.
Libuše Heulerová
30.11.2024 16:13
Vlaďko, krásný příběh z tvého života. Knížka bude jistě krásný dárek vzpomínek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA