Pomoc v pravou chvíli
Ilustrační foto: Freepik

Pomoc v pravou chvíli

28. 11. 2024

Tak jsem se v rámci předvánočního úklidu rozhodla, že postaru vybouchám běhouny, které mám v ložnici. Pěkně srolovat, vynést ven, bude to přece hračka. Malý kobereček hračka byl. Pak došlo na dlouhý běhoun a já zjistila, že to bude trochu složetější, síly nejsou jako za mlada. No ale podařilo se mi ho ven vynést, přehodit.

Bouchám, bouchám a přemýšlím. Vše opačně bude asi složitější, no uvidíme. Za mnou jde k popelnicím mladík, pozdraví, zdravím také a říkám si, jde vybírat popelnice, doufám, že nemá v batohu pistoli. Najednou mladík říká: nechcete pomoct? Podívám se na něho a poznávám nového obyvatele našeho paneláku, který tam nedávno koupil byt. Děkovala jsem, že ne, ale on, že mi koberec vybouchá a také mi ho odnese do bytu. Tak to mě nalákalo, bylo by po problému, se kterým jsem si lámala hlavu. On ten koberec přece jen byl těžký.

Mladík mi běhoun vybouchal, to byly rány, ne to moje šolichání. Stočil, vynesl do bytu a taky mi ho položil. Ještě jsme si popovídali, že měl vedle babičku. Já jsem ji velice dobře znala, říkal, že ji měl rád. A také jsme probrali, že je horolezec, živí se tím. Šikovný kluk a v tom samém duchu vychovává své dva kluky, s jedním jeho synem jsem se setkala ve výtahu a vím, že mě také zaujal. Devítiletý, milý klučina. Byla jsem potěšena počinem mladíka, který byl všímavý, jsem mu za tu pomoc vděčná.

bydlení Můj příběh úklid
Hodnocení:
(5.2 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Alčo,děkuju .. jsem moc ráda, když se dočtu něco pozitivního. Prostě všichni mladí nejsou přece jen líní a neschopní. :-) :-)
Eva Mužíková
Nedávno, když jsem procházela parkem, míjela jsem lavičku na které sedělo několik středoškoláků. Kolem se povalovaly petky, plechovka a obal od brambůrek. Přišla jsem k nim s Dorinkou blíž, s úsměvem na tváři se zeptala, jestli by jim nevadilo, kdybych to, co jim asi omylem upadlo uklidila??? Reakce byla okamžitá, vše naházeli do nedalekého odpadkového koše. Během následujícího rozhovoru jsem se dozvěděla že slavi narozeniny jednoho kluka, pomazlili se s Dorinkou a asi dva z nich se rozpovidali o svých zvítřecich domácich mazlíčcich. Kdybych zvolila jiný přistup " domluvy " naše rozloučeni by určitě neproběhlo v tak přátelském duchu. Ano, jak se do lesa volá, tak.........
Soňa Prachfeldová
Mám radost, když to slyším. Také jsem se nesetkala s nepříjemnými mladými lidmi.
Jan Zelenka
Díky za pozitivní slova. Dnes to běžné není.
Alena Švancarová
Děvčata,měla jsem z toho moc hezký pocit,to ani ten mladík neví jak moc mě potěšil.
Zuzana Pivcová
V Praze v paneláku jsem měla také takové primové mladé sousedy. To se pak chodí domů s dobrým pocitem.
Zdenka Soukupová
Krásný příběh. Potěšilo mě, že to s mladou generací snad není ještě tak špatné.
Eva Mužíková
..do lesa..
Eva Mužíková
Alenko, jak píše Daniela, :" Jak se z lesa volá, tak se z lesa ozýva"...Hezký příběh, raduji se s Tebou.
Daniela Řeřichová
Aleno, to je dobře, že jste se podělila o radost. Já jsem prakticky každodenně mezi mladými lidmi a vůbec mi nepřipadají horší než jsme byli my, jak často slýchám. Prostě jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.