Vzpomínky na dětství po letošním prvním poprašku sněhu
FOTO: Marie Ženatová

Vzpomínky na dětství po letošním prvním poprašku sněhu

22. 11. 2024

Když jsem se ve středu 20. listopadu podívala u nás v Boskovicích v podvečer z okna, tak jsem ke svému milému překvapení uviděla padat drobné sněhové vločky. Právě jsem se chtěla jít trochu projít. Ale vzdala jsem to a raději si vychutnávala ten milý příchod nadcházejících zimních dnů, a i když se občas opakuji, trochu si zavzpomínala.

rodina vzpomínky
Hodnocení:
(4.9 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Ráda si čtu tyhle vzpomínky na dětství....Připomínám si tak to moje, jiné,ale převážně docela hezké. Za okny máme sníh,tak je k tomu atmosféra skoro vánoční.
Marie Seitlová
Maruško, děkuji vám za krásný článek. Já jsem žila v Jeseníkách, kde bývalo také hodně sněhu a odklízení dvora, ke králíkům, slepicím,pro dřevo zabralo také dost času. Bylo to denně a někdy i několikrát. Do dnes to ráda dělám.
Věra Ježková
Maruško, tvé vzpomínky čtu moc ráda. :-)
Daniela Řeřichová
Milá paní Marie, Vaše články jsou psané srdcem a já je čtu velmi ráda. Ano, navzdory tomu, že v rodinách většinou nebyl hmotný dostatek, měli jsme dětství naplněné zážitky a máme na co vzpomínat. V zimě jsme se bavili především bruslením na Štvanici, na Nikolajce a občas i na zamrzlém rameni Vltavy v Modřanech. Přeji krásný adventní čas, který již brzy nastane. :-)
Zuzana Pivcová
Maruško, zima byla pro nás v Podkrkonoší dlouhá a plná aktivit a zábavy. Sněhu bylo vždy tolik, že tvořil vysoké hradby kolem celého pročištěného náměstí, kde jsme bydleli. Naše zimní sportovní vybavení bylo velmi chudičké, ale důležité bylo, co se s ním dalo provozovat. Děkuji za krásné vyprávění.
Naděžda Špásová
Mám tam chybu, ne raky, ale správně je taky.
Naděžda Špásová
Marie, moc hezky napsané. Musím ti trochu oponovat. Za našeho mládí byli i obézní lidé. Jedna z nich byla moje matka a pak několik spolužáků a spolužaček. Vyrůstala jsem na vesnici, já naopak byla podvyživená a v jedenácti letech jsem skončila v ozdravovně. Bruslení jsem raky měla moc ráda, ovšem žádné krásné brusle, nejdříve to byly šlajfky. :-) U vás to bylo určitě moc hezké. Vzpomínky máš hezké. :-)
Jiří Fiala
Při hodnocení mi ujela ruka. Takže platí 5*
Marie Měchurová
Maruško, děkuju za Tvoje vzpomínky na dětství. Moji rodiče pracovali v zemědělství, měli jsme doma malé hospodářství. Práce na poli a kolem zvířat byla samozřejmostí.
Jitka Caklová
Zdravím Vás paní Maruško a děkuji Vám, že mnohém píšete i o mém dětství. V minulosti jsem si hodně stýskala, jaké jsem měla chmurné dětství, aniž bych tušila, jaké bohatství mi ono dění do dalšího života přineslo. Potvrdilo mi to a stále potvrzuje přísloví, "Co tě nezabije, to tě posílí. ♥♥♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody