Digitální abeceda: Jak si koupit jízdenku přes mobil? Zde je podrobný návod
Úvodní foto: acri.cz, obrázky v textu: V. Dejmková

Digitální abeceda: Jak si koupit jízdenku přes mobil? Zde je podrobný návod

20. 11. 2024

Pokud občas jezdíte vlakem nebo autobusem, jistě tušíte, že si můžete koupit jízdenku nejen u řidiče autobusu nebo u průvodčího ve vlaku či u pokladní na nádraží, ale také z mobilu nebo s použitím počítače.

cestování mobily technologie
Hodnocení:
(4.9 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladislava Dejmková
Soňo, většina banku umožňuje si vytvořit tzv. virtuální kartu. Už se o ní také psalo. Nebo tu zmiňuje Daniela, že je možné mít uloženou nějakou částku na IDOSu, že které se ty nákupy jízdenek hradí. To já prozkoumané nemám, ale tuším, že to jde. Jinak spoustu věcí neumím,,,
Soňa Prachfeldová
Vladko, obdivuji tvé schopnosti, řekni mi, co neumíš. Jen nevím, kde vzít jinou kartu, když mám jen jednu. Děkuji, článek je skvělý a obšírný.
Helena Štěpánková
Líbí se mi, jak vždy perfektně své články zpracujete. Tento se bude jistě mnohým lidem hodit.
Irena Mertová
Dobrý článek, který se může hodit...
Alena Velková
Velmi precizně zpracovaný článek. Díky.
Libuše Heulerová
Vlaďko, krásně popsaný návod!! Vlasti, jak se říká "skleróza nebolí, ale člověk se naběhá..."v Tvým případě najezdí...taky jsem se zasmála.....
Jitka Caklová
21:34 V dobách, kdy jsem jezdila na různá íčkařská setkání na Moravu, nebo na módní přehlídky do Zlína, pokaždé jsem měla elektronickou jízdenku s místenkou, zakoupenou v pohodlí domova. Pro ty bezradné, dobrý návod k použití.
Dana Divišová
Hezký návod. Také kupuji jízdenku online. Vyhovuje mně, že existuje i dámský oddíl ve vlaku, pokud jedu sama. Je to jistota, že k vám do kupé nepřijde někdo, kdo je třeba pod vlivem a hádá se s průvodčím.
Jitka Caklová
To že, Instagram, Facebook, WhatsApp, iMessage, Snapchat, nakupování jízdenek přes mobil, desítky aplikací, desítky způsobů, jak se s někým spojit atp, je pro mě "španělská vesnice", ještě neznamená že opovrhuji digitální dobou :-) :-)
Alena Tollarová
Vlaďko, Tvůj návod je perfektní, ale v kupování jízdenek jsem staromilec, nemůžu si pomoct, zatím :) Jinak digitální dobou neopovrhuji a jejích vymožeností užívám dnes a denně. To byla chvíle, kdy jsem čekala, až Vlasta L. vyjede z metra a místo ní mi do telefonu odříkávala to, co níže napsala. Vlezla jsem do vlaku s tím, že si jízdenku koupím u průvodčí, protože na víc nebyl čas. A v tom se Vlasta objevila. To bylo radosti, hlavně tedy ze společné jízdy do HK.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody