Marie (72): Konečně nemusím chodit pro důchod na poštu a mám přehled o svých financích
Ilustrační foto: Freepik

Marie (72): Konečně nemusím chodit pro důchod na poštu a mám přehled o svých financích

20. 11. 2024

Paní Marie žije v poklidné obci Velká nad Veličkou na jižní Moravě. Dříve si pravidelně chodila se sousedkou na poštu pro důchod. Když ale začaly společně více cestovat, přestalo jí pravidelné chození na poštu vyhovovat. Paní pošťačka jí proto doporučila, aby si založila Poštovní účet od ČSOB, kam jí důchod může chodit automaticky. Díky tomu nyní může své finance pohodlně spravovat z jakéhokoliv místa a užívat si své nové zážitky naplno.

Paní Marie měla obavy, že si s novým účtem nebude vědět rady. Ale po podrobném vysvětlení zjistila, že je to velmi jednoduché. Založení účtu a jeho správa přes poštu ji uklidnily. „Pomohli mi nastavit zasílání důchodu na tento účet a trpělivě vysvětlili, jak se s ním pracovat. Bylo to velmi snadné. Spadl mi kámen ze srdce, když mi řekli, že pokud nechci používat internetové bankovnictví, můžu účet jednoduše spravovat na jakékoliv poště a jednou za měsíc dostanu výpis do schránky,“ říká dvaasedmdesátiletá seniorka. 

Poštovní účet od ČSOB je jediným účtem v České republice, který je možné během pár minut založit a také ovládat na kterékoliv pobočce České pošty. „Je speciálně navržen tak, aby vyhovoval i starším občanům, a ti měli své finance přehledně pod kontrolou. A to i v případě, že nechtějí používat chytrý telefon nebo počítač k jeho obsluze,“ vysvětluje Přemysl Hanzelka, ředitel segmentu ČSOB Poštovní spořitelna.

Marie si naopak rychle zvykla na placení kartou v obchodech. „Je to úleva, když nemusím u sebe nosit hotovost a neřeším, jestli mám v peněžence dost peněz. Najednou se cítím klidnější. Naučila jsem se dokonce platit i na internetu, což mi udělalo obrovskou radost. Když jsem byla nemocná a nechtěla obtěžovat dceru s nákupy, poprvé jsem si objednala potraviny domů. Dnes už si na internetu objednávám i dárky pro vnoučata,“ vypráví Marie nadšeně.

Placení kartou je v současné době nejrozšířenějším způsobem placení. „Je už naprosto běžné i mezi starší generací, která platební karty nebo platbu mobilem upřednostňuje kvůli pohodlnosti a bezpečnosti. Hotovost si v peněžence lidé nechávají spíš jen jako rezervu pro případ, že někde karty nepřijímají,“ říká Martin Dolejš, ředitel rozvoje prodeje společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko.

Marie si pochvaluje i to, že pokud potřebuje hotovost, může si ji vybrat zdarma jednou měsíčně nejenom na své nejbližší poště, ale také na kterékoliv jiné pobočce a bez omezení ze všech bankomatů ČSOB. Tato flexibilita dává Marii jistotu, že se k penězům dostane, kdykoliv je potřebuje.

Noví klienti z řad seniorů, kteří neměli u ČSOB účet v posledních 12 měsících, mohou při založení Poštovního účtu do 30. listopadu získat odměnu až 1 500 korun. Stačí, když si na svůj nový Poštovní účet nechají zasílat důchod a do konce února přijde alespoň dvakrát po sobě, a do konce roku alespoň pětkrát zaplatí kartou. Více informací a podmínky akce jsou k dispozici na www.csob.cz/podzim.

banky důchody peníze
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
U ČSOB Poštovní spořitelny mám účet 34 let a jako ubohý bezradný důchodce, který potřebuje spásu, jsem nebyla.
Olga Škopánová
Ano ČSOB Poštovní spořitelna jako nový spasitel ubohých bezradných důchodců.
Jitka Caklová
Placení MK je sice pohodlnější, ale placením v hotovosti vidím, jak peníze z peněženky mizí. :-)
Jitka Caklová
Pro důchod na poštu, díky IB, nechodím už 15 let. Od placení maxkartou jsem ustoupila, neboť placení v hotovosti považuji za hospodárnější. Výběr hotovosti (důchodu) je 1x měsíčně zdarma.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.