Moje podzimní toulání
Všechny fotografie a video: Eva Mužíková

Moje podzimní toulání

9. 11. 2024

Toulání, toulání, všechny chmury zahání.

V tom podzimním krásném čase, trochu jsem se toulala,

přes výmoly, strmé kopce, nikdy jsem to nevzdala.

Nebyla jsem ale sama, provázela mne psí dáma,

vám již známá Dorinka, s ní kámoška Janinka.

Koncem října vyrážíme do míst, které známe,

podívat se po houbičkách, prázdný košik máme.

Všude už je napadaná velká vrstva listí,

nesmím sklouznout po kořenu, hůl v ruce to jistí.

Ono se to lehce řekne, své kroky já střežím,

v jedné chvíli čučím kamsi, pràsk, už v listí ležím.

Nechat mne tam bez pomoci, to přec Janě nedá,

práskne s košem, rychle běží, ze země mne zvedá.

Dalši týden naplánuji zas společný výlet,

který budem s kamarádem ve dvou rádi sdílet.

Tentokrát jsme navštívili kraj vám jistě známý,

na fotkách to uvidite, kochejte se s námi.

Na začátku listopadu mám toulavou náladu,

nejdřív ale dám do kupy trochu zdejší zahradu.

Odpoledne za sluníčka pádím kopcem nahoru,

abych trochu vyvenčila tu zrzavou potvoru... (promiň Dorinko)

A tak cestou necestou procházíme známou krajinou v okolí Vratislavic. Nejdřive zabočíme ke koňskému ranči a odtud na pokraj podzimně vybarveného lesa. Dál jít nesmíme, vstup hlouběji je zakázan kvůli hojnému výskytu divočáků a jejich připravovanému odlovu. Naše kroky vedou raději k rybníkům, kde se pokochám nadherným zrcadlením ve vodní hladině a hajdy domú. Zkrátka zase další krásné odpoledne. Vracím se domů opět plná dojmů, usedám k počitači s myšlenkou podělit se s vámi o trochu té krásy.

Přijměte pozvání na naše touláni. Zdravi vás velice, turistka Bertice.

cestování Moje poezie
Hodnocení:
(5.1 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Píšeš, Bertice, zábavně i vnímavě, jsem ráda, že si udržuješ svůj osobitý humor.
Jitka Hašková
Bertice, díky za krásnou básničku a vynikající fotky.
Jitka Hašková
Jitka Hašková
Elena Valeriánová
Díky za kamarády ku Janu, která na Tebe dává pozor. Nebo Ty jsi taková malá neřízená střela, ale je to lepší než bys seděla na lavičce a kula pikle :-) Fajn se mi s Vámi šlo, pěkně krok za krokem.
Jana Kollinová
Tak ráda bych přijala pozvánku na společnou procházku, ale jsem skromná a potěší mě i virtuální účast. Děkuji za sdílení a užívejte si, celá vaše malá společnost, krásy a pohody do sytosti.
Anna Potůčková
Opět moc krásná vycházka vyjádřená v krásných verších. A podzimní fotky moc hezké.
Jana Petrickova
Evi,krasa krasaaa! Jak realita,tak rymovacka?a uz mas i nabidku na dalsi venceni od Aleny T. a jiste bude dalsi zajem ? S Dori se tesime na dalsi, tebou vymyslene, vylety!???
Marie Seitlová
Krásně jsem se i já s vámi prošla, sice virtuálně, ale bylo tam pěkně. Fotky úžasné a básnička také. Děkuji.
Marie Měchurová
Tak jsi mi milá Evičko potěšila srdíčko, pohladilas moji duši, na fotkách vám to moc sluší. Ta podzimní příroda, to je ale pohoda!!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 45. týden

Tento týden končí dne 17. listopadu, tedy v Den boje za svobodu a demokracii a Mezinárodní den studentstva. A to bude také téma vědomostního kvízu tohoto týdne.