Můj první dětský výlet
Tatínek s kravičkami v roce 1944. FOTO: Z osobního archivu Marie Ženatové

Můj první dětský výlet

8. 11. 2024

Maličká a miloučká vesnička na Drahanské vrchovině schovaná v malebném údolí - to jsou Repechy u Protivanova. A já se s ní seznámila už v nejútlejším dětství, a to tím nejzajímavějším způsobem.

Můj příběh rodina vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Paní Maruško, to mi ten dnešní den hezky začal. Váš článek je opravdu pohlazeni na duši. Také jsem bydlela od jednoho roku na vsi, rodiče měli malé hospodářstvi a tak mi Vami popisované práce jsou velmi blízké. Moc děkuji.
Blanka Lazarová
Pěkné vyprávění. Děkuji a přeji brzké uzdravení.
Jan Zelenka
Mám moc rád podobná vyprávění o starých časech. Je v nich pohoda i nostalgie.
Rostislav Mraček
Paní Ženatová, přeji vám úspěšné uzdravení, abyste nás ještě mnohokrát potěšila svým jedinečným vyprávěním!
Hana Šimková
Z toho Vašeho vyprávění sálá takový klid a pohoda, že mně to úplně vsálo do těch Vašich vzpomínek. Mám z toho takový hezký pocit ,úplně k nezaplacení i když já jsem nic takového nezažila. Byla jsem pražské dítě a venkov nám nic moc neříkal. Jenom si pamatuji, že opravdu žádná auta ani v Praze nejezdily a pro děti bylo více bezpečno.
Vlastimil Hrabal
Výtečně popsané. A s těmi auty 100% souhlas!!! V mém dětství v ulici nikdo auto neměl. Takže jsme si tam hráli vysmátí a v pohodě. Nikdo a nic nás neohrožovalo. Dnes je tam auto vedle auta. Mimo mne vlastní všichni 1 a více aut v rodině. Já se zásadně obejdu bez těchto smradlavých plechovek...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody