Podzimním Podviním
Všechny fotografie Věra Ježková

Podzimním Podviním

1. 11. 2024

Podviní je park na území Libně a Vysočan. V dolní části ho lemuje Rokytka, do níž se vlévá potůček, vytvářející malá jezírka. Nad parkem se tyčí les a rozkládá vinice Máchalka. Rozloha parku jsou čtyři hektary. Jeden z přístupů do parku je od stanice tramvaje Poliklinika Vysočany.

Park je hezky členitý.

Množství laviček nabízí místo k odpočinku.

V parku se nachází několik dětských hřišť.

Malebný je dřevěný altán.

V parku se konají různé akce pro děti i dospělé.

S přítelem jsme do Podviní rádi chodili na procházky. Letos už tam chodím sama. Nejraději ho mám na podzim, kdy je krásně zbarven. Pro holku z města, která se do přírody jen tak nedostane, balzám na duši.

města a obce Praha Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Věrko, pozdě, ale přece. Je to tam opravdu moc hezké, tvé fotky to dokazují.
Zuzana Pivcová
Věrko, znám jen název, je to skoro ostudné, ale chodila jsem zase jinými hezkými místy. A tady jich je také dost. Děkuji.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. :-)
Jana Šenbergerová
Je fajn, když si každý může najít místa, kam chodit potěšit oči i duši. A je úplně jedno,kde se ta místa nacházejí. Mockrát jsem byla potěšena kytičkami, které kvetly na jinak nevzhledném rumišti. Parky mám také ráda. Od těch největších a nejhonosnějších až po ty, do kterých by se vešla jen jedna lavička, nebo trs květin. Věrko, přeji ti hodně příjemných chvil při procházkách takovými místy.
Irena Mertová
A taky se mí líbí název článku, když se vysloví, zajímavě zní... :-)
Irena Mertová
Věro, hezky jsi to nafotila . Už jsem tam dlouho nebyla...
Vladislava Dejmková
Také mám ráda procházky parky a často se tam tam vracím. Mění se s roční dobou, působí pozitivně na mé duševní naladění a jsou to pŕíjemné oázy v jinak rušném městě. Mám osobni pocit, že v posledních letech ŕada parků “prokoukla”, mésta jim vénují mbohem vétší péči než dřive.
Marie Seitlová
Krásná podzimní fotoreportáž.
Martina Růžičková
Podzimně zbarvené stromy dokáží prozářit i den, kdy se sluníčko schovává za mraky. Věro, tvoje fotky Podviní jsou toho důkazem. Když byl syn malý, hodně jsme park navštěvovali. Rád prolézal chodby kamenného dračího hřbetu nad jezírkem.
Věra Ježková
Danielo, ok. Děkuju.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden

V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.