Podzimním Podviním
Všechny fotografie Věra Ježková

Podzimním Podviním

1. 11. 2024

Podviní je park na území Libně a Vysočan. V dolní části ho lemuje Rokytka, do níž se vlévá potůček, vytvářející malá jezírka. Nad parkem se tyčí les a rozkládá vinice Máchalka. Rozloha parku jsou čtyři hektary. Jeden z přístupů do parku je od stanice tramvaje Poliklinika Vysočany.

Park je hezky členitý.

Množství laviček nabízí místo k odpočinku.

V parku se nachází několik dětských hřišť.

Malebný je dřevěný altán.

V parku se konají různé akce pro děti i dospělé.

S přítelem jsme do Podviní rádi chodili na procházky. Letos už tam chodím sama. Nejraději ho mám na podzim, kdy je krásně zbarven. Pro holku z města, která se do přírody jen tak nedostane, balzám na duši.

města a obce Praha Tip na výlet
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Daniela Řeřichová
Věro, asi došlo k nedorozumění. Konstatovala jsem, že asi máš k tomu místu vztah, tak jako mnozí z nás mají své oblíbené kouty a vracejí se tam. Je nás tady víc takových. A pokud na mne fotky působí nostalgicky, to je prostě můj pocit, nevidím na té informaci nic pohoršujícího. Je mi líto, pokud sis můj komentář vyložila jinak.
Jitka Hašková
Díky za fotoreportáž. Podviní je krásný park, před několika léty jsem tam s kamarádkou byla.
Eva Mužíková
Nostalgické a smutné fotky jsou mnohdy krásnější nežli ty rozjásané a plné sluníčka. Tak to bylo asi míněno. Honzo, rejpnutí nebylo podle mne třeba.
Věra Ježková
Děkuji. :-) Danielo, překvapila jsi mě. Nevím, proč bych o Podviní nemohla psát víckrát. (Ty si pamatuješ u každého, o čem psal?) A, jak jistě víš, např. na rozdíl od tebe nemám možnost jezdit po celé republice. Konečně, v závěru to píšu. A příroda je taková, jaké je počasí. Ten den byla nostalgická. Ty máš něco proti nostalgii? A že mám smutek na duši celý rok, víš taky.
Jan Zelenka
Holt, nejsou to fotky z koncertu, ale z krásné podzimní přírody.
Dagmar Vargová
Díky za pěkné počtení a pokoukání. Podzim mám nejraději ze všech ročních období. Právě i tu nostalgii, která k tomu patří... mám ráda i sychravý mlhavý listopad a brouzdání ve spadaném listí. To vše za předpokladu, že se vracím do útulného domova k milovaným lidem (a kocourovi) :-).
Daniela Řeřichová
Myslím, že o Podviní jsi již psala, zřejmě je to tvé oblíbené místo. Fotky jsou smutné, nostalgické.
Jan Zelenka
Věrko, díky za krásné parkové pohledy. Dříve tolik udržovaných parků v Praze nebylo. Tento je moc hezký. A k procházkám přímo láká.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.