Seniorské závislosti: slevové akce
Ilustrační foto: Freepik

Seniorské závislosti: slevové akce

28. 10. 2024

Je to závislost, která vznikla docela nedávno, ale začíná být dost rozšířená. Důchodce sice většinou nemá závislost na alkoholu a kouření, protože to mu zakázal lékař, ani nechodí hrát do kasina a většinou důchodci neberou ani drogy.

Důchodce totiž nechce, ani nemůže moc utrácet, ale získal závislost na slevách. Myslí si, že tím hodně ušetří. Senior začal sbírat letáčky, kde se o slevách píše, slevy si zaškrtá a vyráží. Vyráží do různých obchodních center, slevy vyhledá, nakoupí a má možná stejnou euforii jako narkoman.

Moje kamarádka této závislosti také podlehla. Bydlí totiž v Praze a má k dispozici mraky obchodních domů. Přináší domů různé úlovky ze slev. Tuhle přinesla domů deset octů, druhý den několik kilo mouky nebo cukru. Nevím, jak to vůbec unese, ale zatím to zvládá. Také zjistila, že mají levnější rum, ale koupila jen dva na vánoční cukroví. Jinak alkohol nesnáší. Zajímavější jsou levnější citrony, káva sýry, salámy a řecké jogurty.

Mimo jídla se soustředí také na drogerii. Nakoupí teba několik zlevněných Arielů, prášků na praní, ale i toaletních papírů. Kam to dává? No, má velikou spíž. Je ale smutná, protože se jí tam už toho moc nevejde.

Každý den mi hlásí, jaký úlovek zase ulovila a září štěstím. Když ji řeknu, že to nechápu, tak se uráží. No, já bydlím v malém městě s jedním malým obchoďákem, zlevňování není moc slavné a ani se mě netýká. Spíž nemám, a tak bych to neměla stejně kam dávat...

Tuhle jsem se ale ocitla ve městě větším a zjistila že v ochodním domě mají levnější máslo. No dobře, při dnešní ceně másla je to fajn. Tak jsem popadla košík a začala v neznámém obchoďáku hledat máslo. Potkávala jsem lidi s koši plnými másla, až jsem dorazila na místo. Přede mnou si poslední máslo vzala ženská, která si ho nenápadně hodila do vlastní tašky a zmizela v davu. No, já ji honit nebudu. Chudák, nejenom, že vyhledává slevy, ale i v těch slevách krade.

Nechala jsem to být a zeptala se prodavačky, jestli to zlevněné máslo budou ještě doplňovat. Ano, doplnily. Koupila jsem tedy skromně dvě a dívala se, jaký vznikl o máslo zápas.

Závislost je závislost. Je to nemoc, ale asi pro někoho neléčitelná. Prostě doba je taková.

nákupní centra nákupy slevy
Hodnocení:
(3.9 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Tak tomuhle říkám kulturnost diskuze. Pro mě nakupování ve slevách není závislost a napsat o někom koho neznám, kdo projeví odlišný, že je debil, či blbec, tak to je tedy síla.
Hana Šimková
Nevytočil, mám z Vás akorát legraci, protože jste neskutečný debil, který se jen tak nevidí. Baví Vás ty Vaše kecy hodně? Ztrácet čas už s Vámi ale nehodlám, ať si budete psát co chcete, jste mi už ukradený, protože jak se říká, nejhorší je srážka s blbcem
Jaroslav Havelka
Tak teď už opravdu naposledy, madam Šimková. Pokud nesnášíte jiný, nesouhlasný názor, je to vaše věc a místo do veřejných medií pište na zeď. Já si budu reagovat tak, jak, kdy a na co budu chtít a vy jste ta poslední, která mě to bude zakazovat. A až nebudete blábolit na internetu, skočte si k psychiatrovi. Uleví se jak vám, tak hlavně vašemu okolí. A za toho chytrolína děkuju. Od bytosti vašich kvalit, to je fakt pochvala. A že vás nemůžu urazit? To ani nechci, ale vytočit vás se mě povedlo. Tak čau a klídek, dorostenko. Nebo madam?
Ingrid Hřebíčková
Maruško, ty slevy a výhody se dají využívat i v Albertu a Tescu. Taky se sčítají nákupy a taky mám aplikace v mobilu. Slevy jsou bohužel opravdu jen dopoledne, jak píše paní Margita. Tady bohužel všichni ve vesnici slevy ve velkém množství využíváme. Ale hodně z nás si nákupy objednáváme přes internet až před dům.
Hana Šimková
Bohužel pane Havelko reagovat musím. Vyprošuji si bulvární novinářku a slušně jste nereagoval.. Prostě se mezi nás dostal opět nějaký otrava a myslí si,že je zajímavý. Ráda bych, protože Vás uráží moje články, abyste je raději už ani nečetl a nedej bože na ně reagoval. Mějte se dobře samozvaný chytrolíne. Nad Vámi se opravdu povznáším a Vy mě urazit nemůžete.
Jaroslav Havelka
Takže naposled, pak už nebudu otravovat, paní Šimková. Naprosto legálně a slušně, byť nesouhlasně , jsem reagoval na váš článek, od toho jsou diskuze. Nikoho jsem neurážel, ani nenapadal. Odpovídat jste začala vy, nikoliv já. Je pravda, že s tím, že píšící reaguje na diskutujícího, jsem se setkal prvně. A závěrem, pokud jako bulvární novinářka nejste schopna povznést se nad nedouhlasnými diskuzními příspěvky, tak na ně nereagujte. Přeji mnoho úspěchů při tvorbě dalších hodnotných příběhů, postřehů a pojednání. A na holý pupek přísahám, že na vaše články už nebudu reagovat.Tedy možná ♥️
Hana Šimková
Mám pocit, že neumíte nic, jenom urážet a sám jste ještě žádný článek nenapsal. Vyprošuji si tu Vaši madam a už mě prosím neotravujte.
Jaroslav Havelka
Až napíšu článek, madam Šimková? Máte na mysli něco tak hodnotého, jako je ten váš bulvární skvost? Tak to fakt, spíš zaplať pánbůh, neumím.
Hana Šimková
A až napíšete nějaký článek Vy, doufám, že bude tedy hodnotnější. Již se těším.
Hana Šimková
Pane Havelko děkuji za Vaše hodnocení, jenom nevím proč bych chtěla upoutat Vaši pozornost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.