Ilustrační foto: Freepik
Jednoduchý způsob prevence chřipky a covidu, který se velmi málo používá
18. 10. 2024Tak a už je to zase tady. Kýcháme, kašleme, z nosu teče a je nám mizerně. Nachlazení, chřipka, covid-19 a další viry na nás zase útočí plnou silou. Co s tím?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Ježková
18.10.2024 16:42
Člověka v respirátoru v dopravních prostředcích v Praze aby pohledal. Když jsem v něm přišla na očkování k praktickému lékaři, byla jsem v plné čekárně jediná. (Nečekala jsem, byla jsem objednaná.) Sestra mi říkala, jak jsou pacienti vůči nim bezohlední, že respirátory nebo roušky nenosí. Sestry samy je někdy mají, ale nemůžou v nich přece být celý den.
Dagmar Vargová
18.10.2024 14:44
Naprosto souhlasím s předchozími názory. Holt jsme zhýčkaní jako málokterý jiný národ. Našinec si neváží (snad) ničeho. Např. v severských zemích nejsou pediatři, děti se léčí u lékařů pro dospělé. Také tam chybějí odborní lékaři včetně psychiatrů. Člověk by měl pečovat o své zdraví. Jenže ono se to vesele popíjí, pokuřuje, povaluje,... a potom - starejte se o mě, však si platím pojištění. Toto je složitá problematika, nedá se shrnout několika slovy. Zkrátka važme si toho, co máme.
Sylva Wiedel
18.10.2024 12:01
Ano, máte pravdu úplně ve všem, lidé jsou zhýčkaní, rozmazlení a bezohlední. Jakmile pocítí nějakou nevolnost, myslí si, že mají samozřejmý nárok na to, aby jim bylo zdravotnickým systémem pomoženo. Málo je takových, co se otužují a snaží se udržovat v kondici vlastními silami.
Jitka Caklová
18.10.2024 11:36
Už dávno nejsem mladá (75) a žádné očkování jsem nepodstoupila. Díky tomu a imunitě, kterou jsem si vypěstovala, jsem zdravá. Před měsícem chronicky nemocný manžel (neočkovaný), stižený několika diagnózami, začal kašlat a za 2 dny jsem při teplotě 37.1 cítila celkové oslabení. Strach z pneumonie, která se začala takto projevovat před čtyřmi lety, mě dohnal na pohotovost. Výsledek; CRP 5 a Covid 19. Na doporučení lékařky jsem si koupila Paralen Grip horký nápoj citrón 650. Přestože jsem si o doporučeném klidu mohla nechat zdát, tak za 3 dny nastala úleva, za další 3 dny jsem byla fit a mohla "vyrazit do ulic". Problém nevidím v neohleduplnosti okolí, ale v absenci skutečné prevence každého jednotlivce. Lidé jsou zhýčkaní bydlením ve vytápěných bytech a tělo se nedokáže na přechod do zimy tak rychle adaptovat. Když si vzpomenu, jak jsme v dětství chodili domů zmáčení, jak na nás sníh roztával, suchý záchod byl na konci hospodářských budov a nemocní jsme nebyli. Dneska stačí, aby v TV řekli, že se blíží chřipka a druhý den jsou plné čekárny "nemocných". Tomu se říká síla myšlenky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA