Každé ráno navlékám korálky...
FOTO: Hana Šimková

Každé ráno navlékám korálky...

12. 10. 2024

Rána jsou většinou krásná, protože se překvapivě probudím a vidím, že jsem živá. Zaujme mě to a chvíli o tom přemýšlím. Záleží na tom, jak se probudím. Bolí mě něco, no určitě ano, jinak už bych byla asi mrtvá. Pokud to bolí snesitelně, tak se raduji.

Těším se na nový den? Těším, protože si myslím, že mě ještě něco pěkného čeká. A tak čekám, ale záleží na tom, co je pro mne pěkné. Pejsek už také vstal a překvapivě nemá žádný zdravotní problém. Ona ta moje psí holka má pořád nějaký problém, a to mě deptá. Když jsme tedy obě v pohodě, hned je ráno ještě hezčí. Je mi úplně jedno, jaké je počasí, protože na tom tolik nezáleží. V každém počasí je přece něco krásného a něco, co mě překvapí.

V koupelně se podívám do zrcadla  a opět se raduji, že žiju. Ano, jsem to já. Jiná, než před lety a možná, že jiná, než včera. Utíká to a zastavit se to nedá. A právě proto mám ráda každý den a jsem šťastná, že ještě žiju. Dokáži se tedy z každého dne radovat a to je dobře. Přece se nebudu trápit. A také proč? Jsem relativně zdravá, pejsek je také relativně zdravý a to je opravdu důležité. Každé ráno je vlastně jako korálek, který navlékám na stvol životních příběhů. Těch korálků je už hodně a je to vlastně dobře, že jsou jenom imaginární. Každý korálek stejný není. Některý je menší, některý třeba hodně veliký.

Také jsou korálky různě pomačkané a beztvaré, ale to už se v životě stává. I když je těch korálků v mém životě hodně, stále ráda nějaký navlékám.

Prostě ráno je krásné, je to vždy začátek mého dalšího dne a já si ho užívám. Když přijde večer, modlím se, abych ještě nějaké ráno mohla prožít.

¨Vidíte, jak mi málo stačí ke štěstí?

 

 

Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Moc hezké a upřímné, Haničko, s navlékáním (nitě do jehly) mám problémy, nemůžu se trefit do ouška. :-D To jen v žertu, v klubu seniorů tu občas také vyrábíme něco spojené s navlékáním.
Jan Zelenka
Mám to podobné, Hanko, jen ty zdravotní problémy jsou zase o něco horší. Ale vydržíme, ne? Život je pořád hezký. Hlavně, když jsou přátelé.
Jana Kollinová
Přeji mnoho dalších krásných rán Vám i pejskovi. Vnímám to stejně. čím jsem starší, tím jsou rána krásnější.
Soňa Prachfeldová
Hanko, navlékejte pořád, každým korálkem začíná příběh noveho dne. Přeji, ať jsou ty denní příběhy laskavé. :-)
Dušan Brabec
Jako mužský sice korálky nenavlékám, ale jinak vyznávám úplně stejný přístup k životu. Tak přeji další dlouholeté navlékání korálků, pěkných a barevných!
Blanka Lazarová
Přeju ještě hodně krásných pestrých korálků. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.