Očekává se padesátiletá voda. Vydatné srážky zasáhnou nejvíc na území od Novohradských hor po Jeseníky
Nejvyšší úhrny srážek z modelů ECMWF, ICON, GFS, GEM. FOTO: ČHMÚ

Očekává se padesátiletá voda. Vydatné srážky zasáhnou nejvíc na území od Novohradských hor po Jeseníky

11. 9. 2024

Českou republiku zasáhnou od půlnoci na čtvrtek 12. září vydatné srážky, které se na našem území udrží až do konce týdne. Nejvíce by mělo pršet během soboty.

počasí příroda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
V titulku je nesmysl,co je to padesátilá????
Eva Mužíková
Také jsem ještě dopoledne, kdy v Liberci jen mrholilo doufala, že se předpověď nenaplni. Nyni, po neustálém hustém dešti a zesilujícim větru mne tato naděje opustila.
Helena Štěpánková
Snad vše nakonec dobře dopadne, dle zpráv v médiích to vypadá, že se města a obce na velkou vodu připravila včas. I když nikdo neví, co ten živel dokáže. Tak hlavně držím palce všem, kteří bydlí poblíž nějakého toku a jsou v ohrožení.
Milan Pepo
Ján zase doufám, že jsme připraveni. Lidé v ohrožených oblastech, IZS, armáda, politici od těch strejdů na obcích až po vládu. A my ostatní taky, protože i naše pomoc bude potřeba. V roce 2002 jsem členem okresního krizového štábu na Mělníku. To co bylo v těch obcích pod Mělníkem... Hořín, Tuháň , Obříství, Zálezlice a další. Čtyři metry vody. Totálně spláchnuté domy z vepřovic. Lidé jen v tom v čem v noci utekli před vodou. Bez dokladů, bez léků, bez rodinných alb... Po opadnutí vody všude mrtvolný zápach bahna, utopené zvěře a domácích zvířat, hnijící úrody na polích. Paní Martina Růžičková doufá, že to nebude moc zlé. Já taky. A pokud to bude zlé... Potkal jsem tehdy v Obříství na návsi starého pána. Byl v teplácích z charity. Připadal mi trochu dezorientovaný. Když mě viděl přišel ke mně. Chytl mě za klopy a se slzami v očích mi povídá:,, Pane veliteli za co mne Pán Bůh trestá. Před čtrnácti dny mi zemřela žena a teď mi voda vzala všechno. Dům i svatební fotky." Co jsem mu na to měl říct? ,,Pán Bůh trestá lumpy a darebáky. Na silné sesílá zkoušky." Druhý den už pomáhal sousedům. A tak doufám, že ten víkend přežijeme (všichni) a nikdo nebude potřebovat podobnou psychologickou pomoc. :-(
Martina Růžičková
Doufejme, že to nebude moc zlé.
Jana Šenbergerová
To se máme na co těšit! Tehdejší povodeň se našemu městu vyhnula, ale uvěznila ho jako na ostrově. My tehdy byli v Klášterci nad Ohří. Ohře měla velmi nízkou hladinu vody a suchem opadávalo listí stromů. Snad se všem podaří zvládnout vodu co nejlépe.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%