Přijela pouť
FOTO: Ingrid Hřebíčková

Přijela pouť

27. 8. 2024

Každým rokem k nám do vesnice přijede pouť. Pouť, která je rozveselením dětských duší a vyprázdněním peněženek rodičů, prarodičů či ostatních příbuzných. Vesnice se naplní výskajícími se dětmi, smích hlaholí od nejmenších až po ty největší. A radost nechybí ani nám dospělým. Já sama, i když čas mně už dávno odvál kolotoče, houpačky či prolejzačky, ráda na pout‘ zavítám. 

A první věc, kterou hledám, je pendrek. Ten klasický, černý, dlouhý, který vám může i nemusí vytahat všechny plomby. Radosti je vůbec v tento den na vesnici dost. Cukrová vata láká děti i dospělé, hemží se to tady perníky a tureckým medem. Prostě sladký život.

Dospělí za hlaholu písní a alkoholu si tento významný den také nenechají ujít. A já se přiznám, že se ráda dívám na skotačící děti, potkávám známé tváře a těší mě vidět spokojené tváře ostatních dětí i rodičů. A když si k tomu koupím svůj milovaný pendrek, tak odcházím s pocitem, že to všechno přeci jen nestálo jen za pendrek.

Pout.png

Letní soutěž 2024 zábava
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vlastimila Kosorínová
Štěstíčko z pouti
Soňa Prachfeldová
Milé připomenutí. Poutě jsem od dětství milovala a letos jsem zase střílela na papírové růže a příští rok si přeji zas.
Zuzana Pivcová
Jako dítě jsem měla poutě moc ráda, v Lomnici nad Popelkou, kde jsme bydleli, se konaly na blízkém kopci Tábor, kam jsme chodily pěšky včetně absolvování tzv. křížové cesty. Měla jsem ráda i atrakce jako mořské vlny, řetízkový kolotoč, houpačky nebo tobogan. Později v Týně už nebyly oslavy tak rozsáhlé. Ale ještě v dospělosti jsem si ráda zastřílela ze vzduchovky u střelnice. Moc mě bavila historická střelnice.
Marie Měchurová
Na poutě z dětství moc ráda vzpomínám. Váš článek je moc hezký, ráda jsem se vrátila pár let nazpátek...
Daniela Řeřichová
Milé čtení. Na Matějskou by mne nikdo nedostal, ale poblíž chalupy v jižních Čechách jsme objevili nostalgické místní poutě, evokující dobu zašlých časů. Maringotka, střelnice, malý kolotoč a houpačky, klobáska, cukrová vata a radost.
Jana Jurečková
Krásně jste vše popsala. Taky mám ráda atmosféru pouti. Každý si tam najde, co má rád. U nás doma se sjede rodina a pak zavítáme na stánky. Těšíme se daleko dopředu.
Romana Koníčková
Moc pěkné vyznání.
Jana Šenbergerová
Kde jsou ty časy, když mým zubům nevadil pendrek ani pořádně tvrdý turecký med a užívala si všech kolotočových atrakcí, aniž bych trpěla nevolností.
Alena Velková
Hezké...Také mám ráda poutě. Jen místo sladkostí si v posledních letech dávám spíš pivko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%