Ilustrační foto: Freepik
Magda (67 let): Našla jsem odvahu cestovat sama. Jsem na sebe pyšná
3. 9. 2024Pojedu sama k moři. Tu větu jsem převalovala v hlavě asi pět let. Jsem nerozhodná, mluvím mizerně anglicky. A jsem mistr v představách, jaké katastrofy člověka na cestách mohou potkat. Nakonec jsem to udělala.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milena Kédlová
24.9.2024 13:20
Paní Magdě /která se ve skutečnosti jmenuje jinak/ trochu závidím. Cestovat sama a do ciziny, na to nemám odvahu. Narodil se mi vnuk v Anglii, ale čekala jsem, až mi ho dcera přiveze domů. Já to nějak neumím. Bude to určitě i tím, že se nedomluvím . Učila jsem se kdysi ruštinu /samozřejmě/ a němčinu. Ale 40 let jsem s nikým nemluvila, takže už bych se nedomluvila a taky mi to bylo vždy nepříjemné, mluvit "jinak". Sama jsem občas někam vyjela tady po okolí, ale není to ono. Nemohu s nikým sdílej dojmy, poradit se...taky mám strach z toho, co bych dělala, kdyby mi ujel nějaký spoj....obě dcery jsou naštěstí jiné a cestují...přeji ještě hodně skvělých zážitků.
Eva Kopecká
5.9.2024 11:57
Paní Gebauerová,co je pro někoho samozřejmé, k tomu druhý může sbírat odvahu. Já třeba vyjela na týdenní turistickou poznávací pobyt s autobusem cizích lidí úplně klidně, sama do divadla, na koncerty normálně, ale i jako dobrá, i když sváteční řidička jsem vedle sebe vždy měla spolujezdce řidiče. Sama jsem nevyjela nikdy. Každý jsme jiný.
Jana Šenbergerová
4.9.2024 18:51
Váš optimistický článek se mi líbí. Jen dělejte, co vás baví, dokud můžete. Cizina mě nikdy moc nepřitahovala, ale chodila jsem hodně sama po horách. Pro
mě vzrušující a uspokojující v mezích domoviny. Teď jsem ráda, že mohu někam vyrazit ve dvou a také si to užívám.
Alena Gebauerová
4.9.2024 18:46
Nějak to nechápu. Jsem 13 let vdova a od té doby cestuji sama a nepotřebovala jsem k tomu sbírat odvah7. Jezdím k moři, na wellness pobyty, toulám se po horách, jdu si kam chci, koupím si co chci, nikdo mi do toho nemluví a jsem daleko šťastnější když jsemnznala jem držení na chalupě, tu už nemám.
Jarmila Komberec Jakubcová
4.9.2024 15:10
Byla jsem sama několikrát v různých zemích a jsem ráda, když cestuji sama.Jak o tom píše i Zuzka P. Přeji Vám hodně pohody na Vašich dalších cestách paní Magdo.
Zuzana Pivcová
4.9.2024 15:02
Pokud jsem cestovala na dovolenou, tak až na 2 výjimky od mládí vždycky sama. Byla jsem ale vytrénovaná ze služebních cest. Resort mi zajistil letenku, ubytování a přidělil peníze. Jinak jsem si však musela vyřídit vše sama. Pokud mě pozval v době pobytu někdo z hostitelské strany, to už byla jen třešnička na dortu. Dovolená s cestovkou, to byla pohoda. Pokud jsem chtěla na fakultativní výlet, jela jsem, v opačném případě jsem si dělala podle sebe. Nejsem totiž člověk, který chodí nebo jezdí rád s více lidmi. Je to asi nějaká porucha, ale donutit se nikdy nešlo.
Naděžda Špásová
4.9.2024 13:38
Magdo, jste fakt dobrá. Nevím, jestli bych to dokázala. Mám manžela a doufám, že ho budu ještě dlouho mít. Přeji vám ať vám chuť cestovat ještě dlouho vydrží.
Jarmila Komberec Jakubcová
4.9.2024 10:11
Cestuji již léta sama jak s cestovkou, tak bez. Mám velmi dobré zkušenosti s CK Delfín, která je zaměřena na seniory, i na letišti čeká delegát a hotely jsou vybírány bezbarierové.Delegát CK je každý den k dispozici, nabízí se řada výletů atd. S touto CK jsem naposledy byla Ischii.
Eva Kopecká
4.9.2024 00:24
Úžasně pozitivní počteníčko! Jste opravdu dobrá. Ta slaná líně se převalující voda je jedním z důvodů, proč se těším na léto. Je fakt, že jako jediná z rodiny, která se domluví, to nemám snadné. Taky je fakt, že vyjet s potomky, kteří bydlí blízko a každou chvíli něco potřebují, k tomu je tedy potřebná určitá dávka odvahy. A po návratu minimálně jeden dva panáky za to, že jsem to přečkala se zachováním duševního zdraví. Ale dali jsme to i letos. Léto budiž pochváleno...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA