Umíte komunikovat s lékařem?
Ilustrační foto: Freepik

Umíte komunikovat s lékařem?

10. 8. 2024

S přibývajícími lety se dostávám do kontaktu s lékaři mnohem častěji, než dřív. A také více, než bych chtěla. Moje životem a léty opotřebovaná tělesná schránka mi dává často najevo, že by občas potřebovala nějakou tu lékařskou péči.

dovednosti společnost zdraví
Hodnocení:
(5.1 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Povazuji se za člověka s dobrou komunikací, ale bohužel v některých případech to je jak píšeš. Vyřizování tel. hovorú během návstěvy se stavá pravidlem. Naposledy v ordinaci gerentoložky, kam pochopitelně chodí staří lidé mi bylo dáno několikrát najevo, že máme málo casu. Takže na žadné dotazy z mé strany se nedostalo...
Dušan Brabec
Právo udělit informovaný souhlas s poskytnutím zdravotní služby - zdravotní službu lze poskytnout pacientovi pouze s jeho svobodným a informovaným souhlasem: tak tomu jsem se s chutí zasmál. Je to vždy de facto nátlak na pacienta a alibismus zdravotnického zařízení, aby nemohlo být zažalováno. Nepodepíšeš, neposkytneme ti zdravotní výkon. Jedna příhoda za stomatologického zařízení (mimochodem dnes plně ovládnutého Ukrajinci, kteří zde zubní ordinace hromadně skupují): před 2 lety jsem odmítl exkrakci dvou stoliček (mám je dosud bez potíží) a když mně vypadla plomba u jiného zubu a chtěl jsem se objednat, byl jsem odmítnutý, neboť jsem prý v minulosti odmítl paní doktorcce extrakcí svých zubů. Dobré, co?
Jarmila Komberec Jakubcová
Líbí se mi příspěvek pana Dostala, napsal to velmi výstižně.
Jiří Dostal
:-) Slaboduché vývody o informovaném souhlasu v souvislosti s komplikacemi až k smrti vedoucími jsou hodny bedny kytu nebo sedmi kil tvarohu, naopak je v šejkru všeobecné improvizace krásné věřit, že i zdravotní zázraky se dějí, když se malinko o sebe snažíme :-)
Olga Škopánová
To je úplně směšné v tak zvaném informovaném souhlasu souhlasíte se všemi komplikacemi během operace i se svou vlastní smrtí. A pokud nepodepíšete tak adie nic se léčit nebude.
Danka Rotyková
Já a moji odborní lékaři: nejsme 100% partneři, ale vzhledem k tomu, že uznávám autority, je to docela přátelský vztah. U praktického lékaře je to tak i tak. Proto jsem se po 3 letech rozhodla se svým problémem navštívit ICM. Bude to drahé, ale zlepšení mého zdraví za to stojí.
Martina Růžičková
Mám štěstí, že odborní lékaři, ke kterým chodím na pravidelné kontroly, se mnou komunikují tak, aby mi bylo vše jasné. Dokonce mám jednoho, který každé pacientce napíše na lísteček "úkoly" - např. kdy se objednat na příští kontrolu, kdy přijít na odběr krve apod. Mám ale jednu hodně nepříjemnou zkušenost, kdy se při nepříjemném vyšetření lékař se sestrou čemusi smáli a já si připadala na obtíž. Byla jsem ráda, že jsem tam vícekrát nemusela.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody