Všechny fotografie: Naděžda Špásová
Splněné přání, výlet do Duchcova
8. 8. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
8.8.2024 14:41
Moc hezký výlet, Naďo. Zámek je klasika, takhle se v té době stavělo. Dvojramenné schodiště vedoucí ze sálu v prvním patře do zahrady. Akorát pozdější přestavby to trochu pozměnily. Podobnou dispozici má i zámek Veltrusy. Včetně zahrady.
Jitka Hašková
8.8.2024 14:11
Díky za krásnou fotoreportáž a popis zámku Duchcov. Nikdy jsem tam nebyla, snad se mi to někdy podaří.
Soňa Prachfeldová
8.8.2024 13:30
Duchcov je opravdu pěkné městečko, ale tak nějak odstrčený od ostatních měst. Má hodně památek, zámek je krásný a přístupný veřejnosti, a také se tam konají koncerty. Je pravda, že by potřeboval opravit fasádu. Z jara když kvetou růže a hortenzie, tak boční zahrada je překrásná. Teď se tam bojím zajet na kole dáma, protože moc lidí tam není a podivných zjevů se bojím. Duchcov mám ráda. Hezký výlet a krásné fotky. Místní ani neví, jak nádherným park se starými stromy, mají.
Dušan Brabec
8.8.2024 10:08
V Duchcově jsem byl v dubnu 2022 a podle fotek vidím, že se tam od té doby moc nezměnilo. Zámek je (stále?) zavřený a park veřejnosti přístupný a stav vnější fasády zámku je setrvale neuspokojivý. Tehdy byla v Muzeu města Duchcova pěkná expozice "Já Giacomo Casanova" se vstupným pro seniory jen 20 Kč. Při prohlídce fotografií jsem zavzpomínal na víceboký pavilon pro Reinerovu fresku v zámecké zahradě, na kostel Zvěstování Panny Marie přiléhající k zámeckému areálu i na morový sloup Nejsvětější Trojice na náměstí Republiky. V Duchcově je více zajímavostí a rozhodně stojí za to ho navštívit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA