Jak jsme s úsměvem zatočili s úklidem
Foto: Jana Vargová

Jak jsme s úsměvem zatočili s úklidem

10. 8. 2024

"Vyměníme starý, oprýskaný, opotřebovaný a ošklivý nábytek, koberec a vymalujeme. Od vás potřebujeme, abyste z vnitřků skříní vše vystěhovali," přišel nám oznámit pracovník oddělní správy objektu.

Můj příběh práce
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5.2 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Ano, likvidaci a vyklízení čehokoli bytostně nesnáším..
Milan Pepo
Kdysi jsem se rozhodl udělat generální pořádek v dílně. Tatík, když ještě mohl tak byl značně schrančivý. Rezavá klubka drátů, vymyté kelímky od Solviny... duralové tyčky od rozbitého slunečníku. ,,Všechno se může hodit." Tak jsem začal uklízet. Byly toho dvě kolečka. Za domem máme obecní kontejner na směsný odpad a druhý na železo. Vyvezl jsem tam dvě kolečka a po návratu se kochal uklizenou dílnou. Musel jsem něco vyřídit na ,,obci", kde jsem se zdržel asi dvě hodiny. Po návratu to vzal přes garáž a dílnu. Vstoupím do dílny a obestřely mne mdloby. Uprostřed byla hromada ,,bordelu." Táta se objevil za mnou ve dveřích. ,,To koukáš co? Co ty lidi dneska nevyhoději. Pět, pět koleček jsem toho přivezl. Odpoledne mi to pomůžeš přebrat." :-D
Jana Šenbergerová
Teoreticky mám v debordelizaci našeho bytu docela jasno. Vím přesně, čeho je třeba se zbavit. Ale nejsem sama doma a nemám auto. A neumím se zbavovat věcí, které by se ještě mohly hodit. Nikdy mě nenapadlo, že největší přítěží se stanou mé milované knihy. Nemáme je jen v kuchyni a koupelně. :-(
Jiří Dostal
:-) Zatočit s něčím? Asi jako vyzrát na zkurvený život elegantní smrtí? :-)
Věra Ježková
Když jsem byla zaměstnaná, v rámci jednoho pracoviště jsme se čtyřikrát stěhovali; třikrát z budovy do budovy, jednou do jiného patra. Včetně z většího do menšího. Měla jsem mj. na starost knihovnu. Byly jsme většinou ženy; pánové moc nepomohli – měli svého dost a zapojili se hlavně u ředitelky a v sekretariátu.
Alena Velková
Jsem sama doma a tak provádím úspěšnou debordelizaci. Už 4x jsem vyložila plné auto ve sběrném dvoře. A výsledek? Poloprázdné skříně, kumbál i půda a velká úleva. Krásný pocit :-)
Zdenka Soukupová
K něčemu podobnému se chystám doma. Jen nevím, jestli to proběhne v takové veselé pohodě. Ale díky za inspiraci... :-)
Jan Zelenka
Taková akce by se mi asi nelíbila, ale napsáno je to moc pěkně.
Vladislava Dejmková
Vtipné, jako bych vyklízela s vámi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody