Ilustrační foto: Pixabay
Litoměřice jsou dobrá volba na výlet
30. 7. 2024O kraji kolem Litoměřic, zvaném taky Zahrada Čech, psal kde kdo. Nedivím se, je to zvláštní kraj. Drsný a krásný. Zemědělský i průmyslový. Dost dlouho mi trvalo, než jsem si tu zvykla. Je mým domovem od ledna 1969. To už je pár desetiletí. Přesto mě stále něčím překvapuje. Mile i nemile.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
5.8.2024 05:53
Moc pěkně, lákavě popsané Litoměřice. Jsou krásné, půvabné a ráda tam jezdím. Vyhlášená je Zahrada Čech a také jsem ráda vystavovala své boxery na Mezinárodní výstavě psů. Krásné město.
Ludmila Černá
1.8.2024 13:23
Moc vám všem děkuji za milé komentáře. Jsem původem Východočeška. Na tenhle kraj jsem si zvykala dlouho. Poprvé jsem tu byla v červenci 1968, dělala jsem tu v PVT učňovské zkoušky. PVT byl původně klášter, naše dílna byla v kapli. Absolutně mě tenkrát nenapadlo, že tu budu pracovat. A žít. Litoměřice tenkrát a dnes, to je velký rozdíl. Dost velká část města byla zbouraná, stavěli tu nová sídliště. Po roce 1989 se město začalo měnit a dnes jsem přesvědčená, že jsou velmi příjemným místem k životu napříč generacemi. Tedy pokud zrovna není Zahrada Čech. No a já se postupně do našeho města zamilovala. Do roku 1984 jsem totiž bydlela ve Vchynicích, malá vesnička za Lovosicemi.
Blanka Lazarová
1.8.2024 07:45
Mám to jako Martina. V tomto kraji mám ještě velké rezervy. Je tu toho tolik k vidění. Děkuji.
Jana Šenbergerová
1.8.2024 06:51
Moc hezké pozvání do kraje a města, které mi není cizí, i když jsem tam byla jen jednou. Mám ho spojené s kamarádkou, vínem a Bílými stráněmi tehdy rozkvetlými nejednou vzácnou květinou. Kamarádka je tam jezdila fotit.
Alena Vávrová
31.7.2024 21:51
Hezky a přehledně napsané. V Litoměřicích jsem byla mockrát, ale určitě ne všude, jak píšete. I pro mne je to krásné město v krásném kraji a v krásné zemi. Zahrada Čech ♥ .
Martina Růžičková
31.7.2024 19:00
Velmi lákavá pozvánka k prohlídce města, které se již dlouho chystám navštívit. Je to jeden ze "střípků", které mi chybí.
Dagmar Vargová
30.7.2024 14:15
V Litoměřicích i v Lovosicích jsem byla hodně dávno. Díky za moc hezký článek a fotografie.
Naděžda Špásová
30.7.2024 14:06
Ano, s tím souhlasím, taky jsem už o nich párkrát psala. Jsou na výlety jak dělané.
Anna Potůčková
30.7.2024 10:54
V Litoměřicích jsem doposud nebyla a určitě je to moc pěkné město, které by za návštěvu stálo. Moc hezky jste nám město představila
Jana Vargová
30.7.2024 10:06
Vloni jsem po mnoha letech Litoměřice navštívila s pocitem, že jsem se znovu ocitla v krásném městě. Vám, paní Ludmilo, díky za přiblížení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA