Litoměřice jsou dobrá volba na výlet
Ilustrační foto: Pixabay

Litoměřice jsou dobrá volba na výlet

30. 7. 2024

O kraji kolem Litoměřic, zvaném taky Zahrada Čech, psal kde kdo. Nedivím se, je to zvláštní kraj. Drsný a krásný. Zemědělský i průmyslový. Dost dlouho mi trvalo, než jsem si tu zvykla. Je mým domovem od ledna 1969. To už je pár desetiletí. Přesto mě stále něčím překvapuje. Mile i nemile. 

cestování Jarní soutěž 2024 města a obce
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Moc pěkně, lákavě popsané Litoměřice. Jsou krásné, půvabné a ráda tam jezdím. Vyhlášená je Zahrada Čech a také jsem ráda vystavovala své boxery na Mezinárodní výstavě psů. Krásné město.
Ludmila Černá
Moc vám všem děkuji za milé komentáře. Jsem původem Východočeška. Na tenhle kraj jsem si zvykala dlouho. Poprvé jsem tu byla v červenci 1968, dělala jsem tu v PVT učňovské zkoušky. PVT byl původně klášter, naše dílna byla v kapli. Absolutně mě tenkrát nenapadlo, že tu budu pracovat. A žít. Litoměřice tenkrát a dnes, to je velký rozdíl. Dost velká část města byla zbouraná, stavěli tu nová sídliště. Po roce 1989 se město začalo měnit a dnes jsem přesvědčená, že jsou velmi příjemným místem k životu napříč generacemi. Tedy pokud zrovna není Zahrada Čech. No a já se postupně do našeho města zamilovala. Do roku 1984 jsem totiž bydlela ve Vchynicích, malá vesnička za Lovosicemi.
Blanka Lazarová
Mám to jako Martina. V tomto kraji mám ještě velké rezervy. Je tu toho tolik k vidění. Děkuji.
Jana Šenbergerová
Moc hezké pozvání do kraje a města, které mi není cizí, i když jsem tam byla jen jednou. Mám ho spojené s kamarádkou, vínem a Bílými stráněmi tehdy rozkvetlými nejednou vzácnou květinou. Kamarádka je tam jezdila fotit.
Alena Vávrová
Hezky a přehledně napsané. V Litoměřicích jsem byla mockrát, ale určitě ne všude, jak píšete. I pro mne je to krásné město v krásném kraji a v krásné zemi. Zahrada Čech ♥ .
Martina Růžičková
Velmi lákavá pozvánka k prohlídce města, které se již dlouho chystám navštívit. Je to jeden ze "střípků", které mi chybí.
Dagmar Vargová
V Litoměřicích i v Lovosicích jsem byla hodně dávno. Díky za moc hezký článek a fotografie.
Naděžda Špásová
Ano, s tím souhlasím, taky jsem už o nich párkrát psala. Jsou na výlety jak dělané.
Anna Potůčková
V Litoměřicích jsem doposud nebyla a určitě je to moc pěkné město, které by za návštěvu stálo. Moc hezky jste nám město představila
Jana Vargová
Vloni jsem po mnoha letech Litoměřice navštívila s pocitem, že jsem se znovu ocitla v krásném městě. Vám, paní Ludmilo, díky za přiblížení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody