Vaříme zdravě, chutně a hospodárně
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Vaříme zdravě, chutně a hospodárně

22. 7. 2024

Kuchařku s tímto titulkem jsem od někoho dostala krátce po naší svatbě. Přiznám se, že jsem podle ní nikdy nevařila, ani podle žádné jiné. 

gastronomie recepty Zdravá strava
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Něco z nabídky bych si asi vybrala. Jsem hodně vybíravá v jídle už od dětství. :-)
Marie Měchurová
Paní Hekeno, do 4 nebo 5 litrové sklenice více silou natlačíte nakrájené hlávkové zelí, nastrouhanou mrkev, cibuli a papriku na tenké proužky. Musí to být prosolené. Zalejete studenou převařenou vodou, přikryjete talířem a asi týden necháte v teple ve stínu kvasit.
Helena Dohnalová
Vážená paní Měchurová, vařím velmi podobně jako vy, já ale musím vše koupit v obchodě. Prosím Vás o recept na kvašenou zeleninu, předem děkuji. Receptů je dost ale jsou moc složité. Hezký článek a ještě hezčí fotky. Přeji vše nejlepší.
Marie Faldynová
Děkuji za dobré nápady. Možná bych to doplnila luštěninami, ty jsou syté a levnější, než maso.
Jiří Dostal
:-) Krásné, válka je za dveřmi a inspirace není nikdy dost, naštěstí jsem mistr improvizace... :-) :-)
Marie Seitlová
Maruško, některé recepty jsou zajímavé , některé znám. Tak dobrou chuť.
Jana Jurečková
Maruško, recepty jsou velmi lákavé a krásné. Jenže, já už to normální vaření vzdala! Manžel má cukrovku a musí držet dietu. Pro mě samotnou nemá cenu vařit normální jídla. Pokud k nám přijede Honzík s rodinou, je ze strany mého manžela, koupím nějaký ten koláč nebo buchtu. Někdy něco upeču. Je mi velice trapně Honzovi nabízet, když má 25 kg nadváhu. Čekám, že řekne, ale já tak jíst nemůžu, děkuji, nechci. Ale tohle od něj neslyším. Stačí se otočit a buchty jsou v něm. Manžel rád vaří. A tak se předvedl se svíčkovou s knedlíkem. Honza si to napřed vyfotil, aby mu doma věřili a pak snědl. Manžel tvrdí, že na návštěvě může zhřešit, ale v každodenním životě ne, tam si musí dávat pozor. Jenže já jeho názor nesdílím. Pokud jsem si zadělal na problém, musím se hemovat všude.
Jan Zelenka
Lákavé fotky, vše určitě chutná. Já mám vaření možná jako koníčka. Poprvé jsem sám vařil před sedmdesáti lety!
Jitka Caklová
:-) :-) Maruško, máme to ve výsledku doma velmi podobné, pouze s tím rozdílem, že jsem z vaření vyloučila oleje jakéhokoliv druhu. Vařím i smažím pouze na doma vyškvařeném řemenovém sádle. S odstupem času mám dojem, že jsem i manžela "uhnala" na jídlo. :-) :-)
Jana Šenbergerová
Stravujeme se podobně, bez česneku, cibule a běžných bylin se neobejdeme. Zeleninu a maso bohužel musíme kupovat v obchodech, vejce máme domácí. Nepohrdneme rybou. Myslím, že by nám u vás chutnalo, u nás si vždycky pochutnáme. Dnes například na krémové dýňové polévce a lívancích z kynutého těsta s borůvkovým džemem a kysanou smetanou. Ať i vám stále chutná! ☀️

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody