Jitka (69 let): Snacha mění život celé naší rodiny a já jen mlčím
Ilustrační foto: Freepik

Jitka (69 let): Snacha mění život celé naší rodiny a já jen mlčím

7. 8. 2024

Nedávno mi sousedka řekla, že mi závidí rodinu. Připadáme jí prý perfektní. Obdivuje, jak se často scházíme, stále něco slavíme, jsme prý družní, veselí. Řekla mi to právě v době, kdy mě situace v naší rodině čím dál více trápí.

Můj příběh rodina
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.9 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
František Matoušek
Naprosto chápu vaši situaci. Ráda by jste se vzepřela, ale kvůli synovi a klidu v jeho rodině se snažíte "skákat jak druhý píská". Pokud se ale nenaučíte občas říci jasné NE, budete žít život podle snachy. Chce to to NE začít pomalu dávkovat a zvykat druhou stranu na to, že zkrátka řeknete : "Dnes to nejde , děvenko, zařiď si to sama". Jestliže ale tuto "hru" začnete hrát, musíte být důsledná a nenechat se přemluvit . Možná, že to přinese nějako bouřku, ale vytrvejte. Ona bouřka vždy trochu pročistí vzduch. Musíte být připravená. Přeji pevné nervy a klid !
Ludmila Černá
Chápu vás, ale pokud chcete mít klid, musíte to snaše říct. Osobně mám ráda oslavy, ale taky svůj klid. Vzhledem k tomu, že i váš syn mlčí, si snacha pravděpodobně myslí, že vám to vyhovuje. je logické, že se neumí vžít do vašich pocitů, je o generaci mladší. Myslím, že není problém vysvětlit, že všeho moc škodí. A že vaše finance jsou omezené a když už je máte utrácet, tak vy si rozhodnete sami za co. Možná bude snacha zklamaná, trochu naštvaná, ale vy budete mít klid a čas žít si svůj život.
Eva Kudrnova
Dobrý den. Paní Jitko,tohle bych nedala a ani nechtěla. Mám také vnučku,kterou miluji a udělám,co se dá. Ale abych se stala otrokem mladych,to tedy ne. Vše je to o domluvě, a co mi nevyhovuje,to prostě odmitnu. Mluvíme všichni česky, tak se domluvíme. Pokud si vše necháte líbit,tak si nestezujte. Aneb,jaký si to uděláš,takový to máš! Zdraví vás Eva
Lenka Kočandrlová
Jen zírám,co si tak někdo nechá líbit.Od mala nemám ráda ,aby mi někdo diktoval,co mám a nemám dělat. Já bych to utnula, odmítla bych dělat taxikáře, votroka a loutku.Jen ve vzácných případech bych něco schválila a účastnila se,jinak ať si to snaška dělá sama. Vypadá to na super ctižádostivou a bezohlednou manipulátorku, tak pryč od ní.
Marie Pudichová
Tak trochu vím, o čem je řeč. Fakt je ten, že vždy toužíme po tom, co nemáme. Alespoň do té doby, než to dostaneme. Pak třeba změníme názor. Proto volím variantu, že pokud je to v mých silách, se raději přizpůsobit, i když je to proti naší vůli, než žit ve svárech. "Vyříkat" se to nedá, každý má jiný úhel pohledu.
Květuše Pinkasová
***** Omluva za popletené hvězdičky ♥ Hezký článek k přemýšlení. Asi to fakt musí dojit moc daleko a teprve se řeší ♥ Nemusí to být jen v rodině ♥
Radmila Coufalová
Měla byste se " pochlapit", sednout si s celou rodinou a vše si vyříkat. Máte právo na život podle svých představ a pomáhat mladým můžete a taky nemusíte. Možná to snacha bude chvíli rozdýchávat, ale pokud není hloupá časem pochopí a přijme.
Jarmila Šmejdířová
Tak..., je vidět, že snacha má ráda pořádek a jistotu. Tímto nastaveným systémem má určitý svůj klid. Všechno jede a funguje.... Na můj vkus je to až moc velký zásah do všech rodin. Nedokážu si vůbec představit, že bych takhle obracela život svým rodičům...Je potřeba si uvědomit, kdo si ty děti pořídil, ten by se měl o ně starat.
Jana Hošková
Musela jsem se zasmát sdělení, že snacha zakoupila balonky a dokonce odpálila pyrotechniku...okamžitě jsem si totiž představila, jak toto provedla v bytě...snaží se, holka, tak to oceňte nebo jí to zatrhněte ! :-))
Marie Koudelková
Co já bych za to dala, kdybych měla takovou snachu...nebudu zde vypisovat vztahy v rodině, ale víte co, pojdme si to vyměnit a budete tu sou chtít brzo vrátit...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody