Všechny fotografie: Blanka Lazarová
Obrázky z cest: Velehrad a Modrá
16. 7. 2024Na Moravě, nedaleko Uherského Hradiště, leží obec Velehrad. Je to jedno z nejvýznamnějších poutních míst České republiky. Každoročně se tu o víkendu kolem 5. července koná Národní pouť na Velehrad u příležitosti svátku svatých Cyrila a Metoděje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Heulerová
16.7.2024 16:43
Blani, tak mám další typ na výlet....byla jsem tam, ale to už je moc dávno...krásný fotky...díky!
Dagmar Vargová
16.7.2024 14:22
Díky za zajímavý článek a krásné fotky z míst, kde to důvěrně znám :-). Velehradské poutě jsem se několikrát zúčastnila, ještě za socializmu. Také v roce 1990 při návštěvě papeže. Od té doby už ne. Bývají tam davy kolem 30 000 lidí a většinou tropické počasí :-(. Teď už jen každoročně mrknu na přenos v televizi, abych viděla tu atmosféru. Stačí :-). Nejlépe je navštívit Velehrad, Modrou a okolí v normální všední dny.
Marie Seitlová
16.7.2024 13:52
Blanko, pěkná pozvánka na výlet. Je tam opravdu moc krásně, mohu potvrdit. Byla jsem tam již dvakrát s našimi seniory.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA