Ilustrační foto: Freepik
Holý pupek a něco od snídaně s sebou. Však jsme na dovolené, hlásají turisté
10. 7. 2024Mám přece dovču! Chci si užít! Kdy jindy se pobavit, než v době volna? Zaplatil jsem, tak kolem mě kmitejte. To jsou časté argumenty lidí, kteří se na dovolené chovají více či méně invazivně.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Vyskočil
24.7.2024 14:13
Lítáme každý rok na dovču ale do jídelny se vždycky slušně oblečeme,a nikdy bychom nic neodnášeli Vždycky je jidla spousty tak nevidíme důvod .Ale všimli jsme si že lidé odnášejí a často.?
Karel Maginot
12.7.2024 18:17
Jsem právě na cestách a tak jenom několik poznámek. 1/Zmíněné jazyky ... hovořím Aj a Fr jako česky takže si myslím, že k tomu mohu něco říci. Na každém zájezdu je přece delegát cestovky? Takže klienti nic nemusejí umět, je to věc delegáta. Druhá věc je obecně úroveň znalostí jazyků v našem národě i u mladých... velká bída. A Google překladač vše nezvládá. 2/ je pravda, že je rozdíl mezi účastníky třeba poznávaček, VHT apod. od masovky v rezortech (jediná zábava bazen, povalování na pláži a hlavně diskuse co je zadara k pití a jidlu v rámci all inclusive. A jezdí tam dost rodiny s malými dětmi a děti jsou prostě děti. Když budu chtít klid, pojedu sám bez cestovek .. vždyť to jde velmi lehce. Bohužel českou klientelu tvoří i (já je nazývám) paštikáři, kteří vyrostli na cestách u moře na konzervách a najednou mají pocit, jak si všechno mohou dovolit. A mají pocit, že personál za těch pár korun co za to dali cestovce jim bude dělat poskoky. Nic ve zlém. 3/zmínka o 4 mladých ženách ... upřímně vůbec se nedivím, pokud pán měl pocit, že je ve své hospodě na vsi, jenom s tím rozdílem, že v plavkách vynikne jeho klasická ztepilá pánská postava Čecha po 60 poněkud výraznější v prostoru. Upřímně to bych se ani já nenajedl .. jenom se divím jeho ženě. 4/ Hlučnost a chování cizinců ....z vlastní zkušenosti ...podobně se chovají i Češi i třeba v různých památkách.. mají pocit, že jim nikdo nerozumí. A ruština ... pozor, ne vždy se jedná o Rusy. Asi jste si všimli, že většina UK u nás také hovoří rusky, včetně dětí. Takže klidně se jedná o uprchlíky (nekritizuji) nebo již dlouhodobě žijící nejenom třeba od nás ale i z jiných evropských států, kteří vyrazili s dětmi na prázdniny. A děti se chovají tak, co jim rodiče povolí. Nehledejme za každým stromem schovaného Rusa. Od nich jezdí většinou do jiných hotelů, než je klientela většiny českých cestovek.5/ a brát si jídlo do kabely po snídani? Jedním slovem buranství ... asi holt velká dáma.....Takže shrnuto .. pokud nemáte malé děti (ale i to se dá) a chcete klid, pohodu ... dejte nějakou turistiku v horách (tam vzpomínaná "česká honorace" nejezdí (namáhavé a není tam moře ..apod.) nebo poznávačku a zařiďte si to sami nebo přes cestovku. Dopravu autem každý zvládne (třeba parta kamarádů) apod. Jinak Vás v článku popsané příhody neminou.Prostě vždy je něco za něco. Hezký večer u nás nyní ve vzdálené domovině.
Lenka Kočandrlová
12.7.2024 16:25
Nechce se mi nikam jezdit,ani jsem vlastně na takovém hromadném zájezdu byla kdysi asi v r.1993 a tehdy tam už bylo hlučení do rána,diskotéka pod okny hotelu ,braní si jídla do pytlíků a podobně.Chození v plavkách je snad jen pro mladé a krásné lidi,jinak je estetičtější si zahalit nedokonalosti těla do oděvu a obnažit se jen na té pláži. Nejela bych nikam ani z důvodu nespokojenosti s tamními postelemi - příliš měkké a nepohodlné, je tam všude moc lidí a já jsem raději sama v lese nebo v chládku domova.
Danka Rotyková
12.7.2024 14:39
Souhlasím s p. Brabcem, lépe bych to nenapsala. Jsem zrovna v Rakousku na dovolené, ani tady v Alpách Rakušané a Němci nezklamou. Čechy jsem tu letos nepotkala, takže nemám aktuální srovnání. Ale nejhorší nejsme.
Dušan Brabec
11.7.2024 22:59
Vše je to o lidech a jejich vychování. Jako národ jsou hluční Němci a Britové, navíc se většinou dost opíjejí (např. Němci na Mallorce). Co se týká Rusů a Ukrajinců, tak jsou to většinou prasata přes jídlo. Naberou si hromady a obratem je vyhodí. A zase něco jiného a zase vyhodí. A jejich děti jsou naprosto nevychované. Podobně ale v menším rozsahu se chovají Poláci. Takže Češi z toho ještě vvycházejí při srovnání dobře, i když kvůli obsazování lehátek na pláži ručníky jsou schopni ráno vstávat i v 5 hodin... To je česká specialita!
Hana Řezáčová
11.7.2024 18:40
Já mám zkušenost např. z různých zájezdů, že na snídaní a večeři se lidé oblékali pěkně - až jsem se někdy divila, že na poznávací zájezd s turistikou si někdo bere takovou parádu :-) Co mě ale zaráželo, kolik si účastníci zájezdu na snídani (večeře bývaly servírované) nabírali jídla - já doma mám rohlík s něčím, to stejné na výletě, ale spoluzájezdníci si nabírali kupu smažených vajec, opečené párečky, šunku, salám, sýry, jogurt , zeleninu, ovoce, plus pečivo, navrch buchty - a všechno to snědli ... Jak dokázali nafouknout na dobu zájezdu žaludek, nechápu :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
11.7.2024 15:44
Léa jsem jezdila do hotelu Beverly Park na Gran Canarii a tam ani není možné jít v plavkách na večeři, dokonce ani v kalhotech capri. Je předepsaný tzv. dress code" a vstupu do jídelny stojí číšník, který vrací turisty nevhodně oblečené. Ale podobně jsem to zažila ve všech destinacích i třeba v Chorvatsku, Maroku, Egyptě, Tunisu, Krétě, Rhodosu a dalších nevyjmenovaných. O tom, že by si někdo z hostů tzv. "vyfrknul" , tak má smůlu a je bez večeře.Letos jsem byla ve Fr. Lázních a i tam je "dress code" povinnost. Tak prosím nedělejte z Čechů burany, rozhodně jsme se nijak neodlišovali od klientů z jiných zemí. Jediná národnost, která mi všude vadila byli Rusové.
Marie Měchurová
11.7.2024 12:44
Mám ráda, když se na dovolené hezky
"vyfrkneme", a vyrazíme na večeři.
Ilona Marešová
11.7.2024 11:27
Mám podobné zkušenosti z dovolené. Určitě mi vadí plavky v jídelně a na chodbě hotelu. Jen v plavkách chodit kromě prostoru u bazénu a pláže je nevhodné. Pokud si plavky zakryjeme velkým šátkem, šatami, pánové tričko, kraťasy, není to tak hrozné, pokud přecházíme z hotelu ven. Ne jít v plavkách na promenádu. Nevhodné chování v jídelně se netýká jen Čechů. Viděla jsem i jiné národnosti. Vrchovaté talíře i několik za sebou, jen z toho ochutnali, nechali být a odešli, aniž by židle zasunuly ke stolu. Dost lidí postrádá kulturu chování a vystupování, a nejen to. Paní přes uličku v autobuse se podivovala, že jsme měli s manželem jídlo na rozložených utěrkách. Vlhčené ubrousky na ruce byly samozřejmostí. Před tím jsem si všimla, že vyndávala svačinu nezabalenou ze sáčku.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA