Ilustrační foto: Jan Raška
Chaty a chalupy už tolik netáhnou, lidé zase raději cestují
8. 7. 2024Obrovský boom zájmu o chalupy a chaty pominul. Zatímco v době covidu se rekreační stavení prodávala za horentní sumy, nyní je zájem především o ty, které se nacházejí na mimořádně atraktivních místech.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
10.7.2024 12:45
Rozhodnout se kvůli covidu pro chalupu je jedna věc a mít vztah k domku po prarodičích nebo rodičích a pomalu si ho budovat dle finančních možností je věc druhá. Je pravda, že mít dvě domácnosti je náročné a že je taky hezké se podívat někam jinam. Na chalupě být můžu, ale taky nemusím. Extra luxus tam není zapotřebí. Ale mám kam vypadnout na vzduch, kdykoli chci. Nemusím nikomu platit , jsem ve svém. Ostatně jeden čas byl právě během covidu zákaz na ty chalupy jezdit. Prvně naposled jsem měla plat za to, že jsem doma jen tak. A nemůžu říct, že by mi v pohodlí bytu ten měsíc něco chybělo. Je fajn mít dovolenou, ale málokdo má na to, aby těch x týdnů rozdělil na několik pobytů, každý jinde. My týden moře a zbytek chalupa. A kdykoli se dá ujet domů.
Jiří Dostal
8.7.2024 20:47
:-) Dřív se utíkalo před režimem na chaty a chalupy, dnes do ciziny... :-)
Vladimír Mrázek
8.7.2024 19:15
S obsahem článku rozhodně nesouhlasím.Na případech dvou nepraktických mladých rodin dělat závěry mně připadá jako fígl realitního makléře.O venkovské nemovitosti v trochu slušném stavu je zájem neustále,o ruiny nikdo nestojí.- Vlastnictví chalupy či chaty nevylučuje cestování do zahraničí,což se letos asi masivně děje na úkor domácích destinací,v Jánských Lázních nebo na Slapech jsem žádný nával nezažil.
Marie Měchurová
8.7.2024 13:04
Náš domek to je taková chalupa kousek od lesa. Koupili jsme si ho na důchod, a vůbec litujeme. Kromě něho si užíváme i cestování. Je za námi krásných 20 let života.
Radmila Coufalová
8.7.2024 10:12
Zpravidla 2x do roka si s kamarády nějakou chalupu na týden pronajímám. Pobyt na chalupě si užívám, ale pouze proto, že se tam nemusím o nic starat. Jsou místa, kam se občas vracíme, ale většinou jedeme každý rok poznat něco nového. Nikdy jsem netoužila chalupu vlastnit - jednak druhá domácnost a potom pobyt na stále stejném místě a já ráda objevuji nová. Ale každý to má jinak. A obzvlášť senioři, kteří už třeba tolik necestují, ale díky chalupě mají možnost trávit třeba půl roku v přírodě a do města se vrací jen na zimu.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA