Ilustrační foto a ilustrace v textu: Pixabay
Melancholie je prevít
28. 6. 2024Chvíli sedíš v kavárně, bavíš se s lidmi, s přítelkyní, usmíváš se na pohledné servírky, popíjíš víno a vůbec ti nevadí, že je venku mizerně, že je zima a prší. Jsou to pozitivní chvíle, které máš rád. Ale pak vyjdeš ven a najednou je všechno jinak. Něco se v tobě změnilo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Řezáčová
29.6.2024 22:40
Myslím, že díky občasným "horším chvilkám" , člověk pak víc vnímá chvilky hezké - s milými lidmi, když je modré nebe, na něco se těší atp. ... Přeji ty hezké co nejčastěji!
Jan Zelenka
29.6.2024 20:14
Chci upřesnit to spojení primitivní optimismus. Nevyjádřil jsem to nejlépe. Pochopitelně nejsem pesimista, a optimismus je pozitivním rysem osobnosti. Jen nemám rád takový násilný, vynucený optimismus, který je občas na íčku preferován. Jsem realista a pragmatik. A v tomto smyslu píši i své knihy. Jsem moc rád, že polovina diskutujících toto pochopila.
Jana Jurečková
29.6.2024 15:36
Moc hezky jste vše popsal. Klíč ke všemu je najít odvahu a otevřít ty správné dveře a nebát se jít dál, bez ohledu na to, co nás tam čeká. Děkuji.
Miloslava Richterová
29.6.2024 14:21
Článek hezký, přestože smutný. Ale optimismu fandím, proč by měl být optimistický text primitivní, optimismus je protipól všech černých dní a bez něho by nebyl život možný, je na nás, co jsme dostali do vínku nebo co si zvolíme.
Jitka Caklová
29.6.2024 13:48
Pane Zelenko, vaším textům rozumím dobře, neboť takovýchto "ubrečených textů" jsem v prvních pěti letech pro tento portál v minulosti napsala celou řadu a jsem ráda, že jsou zpět "v šuplíku". Po svých nelehkých životních zkušenostech dokáži pochopit ledaskoho a můžete mi věřit, že nejtěžší je pochopit své vlastní jednání, proč jsem na lidi taková, když mi neublížili. Pokud vám "vaše limity" nedovolí porozumět sám sobě, tak klidně "brečte" dál.
Jan Zelenka
29.6.2024 13:16
Od paní Caklové nelze očekávat, že by podobnému textu rozuměla. Má své limity.
Dana Puchalská
29.6.2024 12:57
Honzo,dej melancholii pod kuratelu nebo ji zavři do pevné bedny třeba někam hooooodně daleko. ಠωಠ
Jitka Caklová
29.6.2024 10:41
Z mého pohledu je tento text "primitivně pesimistický". Jelikož jsem se naučila mít svůj život ráda, nevadí mi to. Život je hra, kterou nestačí hrát jen "jako" a "snažení" je málo.
Jan Zelenka
28.6.2024 22:17
Dámy, děkuji za vaše příspěvky. Jen bych rád připomněl, že tuto glosu nevnímám vůbec pesimisticky. Odmítám psát primitivně optimistické texty. Já jsem i přes zdravotní problémy docela v pohodě.
Alena Tollarová
28.6.2024 20:40
Drobet melancholie nikoho nezabije, ale není radno se jí poddávat a nechat se jí ovládnout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA