Všechny fotografie: Marie Měchurová
Římskokatolický poutní kostel sv. Jakuba Většího a sv. Anny ve Staré Vodě ve vojenském újezdě Libavá
22. 6. 2024Za posledních dvacet let jsme toho s naší turistickou skupinou procestovali opravdu hodně. Každý rok spolu jezdíme i na týdenní dovolenou. Prošlapali jsme všechna česká pohoří, všechna údolí a navštívili jsme nespočet historických památek.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Rostislav Mraček
23.6.2024 19:18
Jéé! Paní Měchurová, já vás v Kozlově potkal! Běžel jsem od pramene přes Kozlov do V. Újezda a vy jste se ubírali k prameni.
Jitka Hašková
23.6.2024 09:30
Díky Marie za zajímavý článek a fotky. Je to podnětné podívat se na tato místa a dát vědět jiným, kteří nemají šanci se tam podívat.
Hana Rypáčková
23.6.2024 08:23
Jejda, díky .. Na jihu podobné zkušenosti v pohraničí.. A co starého a přitom krásného bylo zničeno i v sedmdesátých letech..
Soňa Prachfeldová
22.6.2024 20:59
Takových zničených kostelů je u nás, zejména v menších obcích dost a dost. Také u nás máme kostel sv. Jakuba Většího, přilehlý klášter byl také vypleněn a jeptišky se rozutíkaly do okolí. Ničení a plenění vylo časté i v husitských válkách. Krásné fotky.
Rostislav Mraček
22.6.2024 20:26
Záslužné připomenutí krutého osudu zdejšího kostela! Škoda, že jako tehdy vojáci, dnes se podobně chovají turisté u pramene Odry. Horní i Dolní pramen jsou znečištěny odpadky!
Marie Měchurová
22.6.2024 15:56
Majko, náš průvodce nám říkal, že na Annenské poutě tam chodilo víc poutníků, než k nám na Hostýn na Mariánské.
Marie Seitlová
22.6.2024 14:17
Pěkný článek, zde jsem nebyla, ale moje babička toto místo vzpomínala, že tam chodila s mojí tetou. Ta tam byla po r. 2000 a vyprávěla mi o té devastaci. Chodilo se tam na svátek Anny.
Alena Tollarová
22.6.2024 13:48
Přibližuješ mi vzdálená místa, kam se těžko podívám. Dnes je těžko pochopitelné, jak se mohlo dopustit ničení takových památek. Bohužel taková byla doba ... vyrabovaných kostelů je spousta. Do sochy panny Marie vojáci stříleli taky ve Starém Hrozňatově, viz. můj článek Maria Loreto ve Starém Hrozňatově.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA