Římskokatolický poutní kostel sv. Jakuba Většího a sv. Anny ve Staré Vodě ve vojenském újezdě Libavá
Všechny fotografie: Marie Měchurová

Římskokatolický poutní kostel sv. Jakuba Většího a sv. Anny ve Staré Vodě ve vojenském újezdě Libavá

22. 6. 2024

Za posledních dvacet let jsme toho s naší turistickou skupinou procestovali opravdu hodně. Každý rok spolu jezdíme i na týdenní dovolenou. Prošlapali jsme všechna česká pohoří, všechna údolí a navštívili jsme nespočet historických památek.

cestování Do stovky 2024 města a obce
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Vidíte pane Mraček, jak je ten svět malý.
Rostislav Mraček
Jéé! Paní Měchurová, já vás v Kozlově potkal! Běžel jsem od pramene přes Kozlov do V. Újezda a vy jste se ubírali k prameni.
Jitka Hašková
Díky Marie za zajímavý článek a fotky. Je to podnětné podívat se na tato místa a dát vědět jiným, kteří nemají šanci se tam podívat.
Hana Rypáčková
Jejda, díky .. Na jihu podobné zkušenosti v pohraničí.. A co starého a přitom krásného bylo zničeno i v sedmdesátých letech..
Eva Mužíková
Diky Maruško za informace a krásné fotky.
Soňa Prachfeldová
Takových zničených kostelů je u nás, zejména v menších obcích dost a dost. Také u nás máme kostel sv. Jakuba Většího, přilehlý klášter byl také vypleněn a jeptišky se rozutíkaly do okolí. Ničení a plenění vylo časté i v husitských válkách. Krásné fotky.
Rostislav Mraček
Záslužné připomenutí krutého osudu zdejšího kostela! Škoda, že jako tehdy vojáci, dnes se podobně chovají turisté u pramene Odry. Horní i Dolní pramen jsou znečištěny odpadky!
Marie Měchurová
Majko, náš průvodce nám říkal, že na Annenské poutě tam chodilo víc poutníků, než k nám na Hostýn na Mariánské.
Marie Seitlová
Pěkný článek, zde jsem nebyla, ale moje babička toto místo vzpomínala, že tam chodila s mojí tetou. Ta tam byla po r. 2000 a vyprávěla mi o té devastaci. Chodilo se tam na svátek Anny.
Alena Tollarová
Přibližuješ mi vzdálená místa, kam se těžko podívám. Dnes je těžko pochopitelné, jak se mohlo dopustit ničení takových památek. Bohužel taková byla doba ... vyrabovaných kostelů je spousta. Do sochy panny Marie vojáci stříleli taky ve Starém Hrozňatově, viz. můj článek Maria Loreto ve Starém Hrozňatově.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody