Ilustrační foto: Freepik
Podvodníci v kyberprostoru jsou stále rafinovanější, okradených lidí přibývá
22. 6. 2024Zatímco v roce 2011 zaregistrovala Policie České republiky celkem 1502 spáchaných skutků v kyberprostoru, o deset let později, tedy v roce 2021, to bylo 9 518. Vloni pak počet podvodů atakoval dvacetitisícovou hranici - zaznamenáno bylo 19 592 podvodů na internetu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
24.6.2024 10:14
Bohužel znám případ, kdy se známá nechala oklamat. Prevence a informovanost jsou moc důležité. Sama jsem opakovaně dostala mail od banky, kterou ani nevyužívám. Okamžitě jsem ho smazala, neotvírala jsem ho.
Helena Štěpánková
24.6.2024 09:39
Dříve jsem se bála, že nám zloději vykradou dům, protože se to stalo sousedům. Teď aby se člověk bál na každém kroku. Jsem ráda, že se dozvím, jak ti šmejdi ty podvody dělají. Děkuji redakci i policii.
Pavlína Vavříková
24.6.2024 09:26
S jedním takovým šmejdem jsem si popovídala po telefonu. Ze začátku byl naléhavý a postupně docela agresivní, jak popisují dámy z policie. Bylo mi to od začátku podezřelé, tak jsem hovor přerušila. Říkala jsem si, že pokud ještě zavolá zpět, obrátím se na policii, ale už se neozval.
Jarmila Fialová
23.6.2024 09:48
Neřekla bych, že jsou lidi málo opatrní, ale v některých případech doslova - promiňte - blbí.
Anna Potůčková
22.6.2024 08:49
Tak zrovna dnes ráno se mě stalo, že jsem měla email od FB, že si mám změnit heslo, které mě bylo posláno. A zcela dole v tomto emailu byl dodatek, že pokud jsem o nic nežádala, že FB mám dát vědět, což jsem udělala. A můj FB dál funguje jak fungovat má. Podvodníci jsou zkrátka všude a hledají skulinky, kde by mohli uškodit.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA