Všechny fotografie: Vladislava Dejmková
Proč senioři jezdí do lázní aneb podruhé v Karlových Varech
17. 6. 2024V úvodních dekádách svého života jsem lázně vnímala jako něco, co se mě osobně až tak netýká. Lázně jsou jen pro staré a nemocné, myslela jsem si. A nevylepšila to ani jednodenní návštěva Lázní Bohdaneč s rodiči. Ty byly k mému tehdejšímu bydlišti nejblíže.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
17.6.2024 12:46
Vlaďko, tleskám nahlas a po přečtení Tvé reportáže jsem úplně nabitá touhou do Varů vyrazit. Snad se mi to povede. Před lety jsem tu napsala článek Poprvé v lázních, vůbec jsem tenkrát nevěděla, co mám od lázní čekat. Nesouhlasím s názorem, že k čemu lázně, když stačí chodit na rehabku doma. Následný relax tělu prospěje. Přijít z rehabky a postavit se k plotně nebo plít záhony není to pravé ořechové.
Marie Seitlová
17.6.2024 12:40
Krásná procházka lázněmi, v KV jsem byla jen 1 den a je to hodně dávno. Měla bych to napravit a vydat se tam. Byla jsem několikrát v lázních, ale jen na Moravě. A že se mi tam můj zdravotní stav zlepšil můžu potvrdit.
Dušan Brabec
17.6.2024 12:36
V lázních jsem byl poprvé v Mariálnských Lázních na křížek po operaci ledvinového kamene v roce 1978. Pak bohudík dlouho nic a až na stará kolena jsem kouzlo lázní a jejich pozitivní vliv na kondici a zdraví člověka objevil. Byly to Karlovy Vary, Bohdaneč, Teplice v Čechách (mimořádně úspěšná rehabilitace po zlomenině pažní kosti), Bechyně, ale i zahraničí, např. maďarské lázně Šárvár, Harkány, Bük atd. Všude bylo hezky!
Hana Rypáčková
17.6.2024 12:17
Obdivuji, jak jsi docílila město bez lidí. Vždy jsme se tam prodírali houfem , jen únik do okolní přírody byla úleva. Ovšem při filmovém festivalu se nebylo čemu divit.. Já v lázeňských městech ano, ale procedůry ne...Byla jsem jen 2x lázeňský host a zachraňovala to turistika po okolí...
Oldřich Čepelka
17.6.2024 11:21
To byl úplný průvodce Karlovými Vary! Ale první půlka dobře psáno, jsem na tom podobně Až na ty křížkové lázně, snad se tam taky dostanu na tři týdny - jeden je dobrý, ale léčebný efekt to asi moc nemá. Vždycky jsme si s manželkou někde pár dní koupili - Velichovky, Mšené (?), Toušeň, letos Lednice.
Dana Kolářová
17.6.2024 10:12
Díky za krásnou fotoreportáž! Moc ráda jsem se zase do Karlových Varů podívala.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA