Proč senioři jezdí do lázní aneb podruhé v Karlových Varech
Všechny fotografie: Vladislava Dejmková

Proč senioři jezdí do lázní aneb podruhé v Karlových Varech

17. 6. 2024

V úvodních dekádách svého života jsem lázně vnímala jako něco, co se mě osobně až tak netýká. Lázně jsou jen pro staré a nemocné, myslela jsem si. A nevylepšila to ani jednodenní návštěva Lázní Bohdaneč s rodiči. Ty byly k mému tehdejšímu bydlišti nejblíže.

cestování lázně města a obce
Hodnocení:
(5 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Vlaďko, tleskám nahlas a po přečtení Tvé reportáže jsem úplně nabitá touhou do Varů vyrazit. Snad se mi to povede. Před lety jsem tu napsala článek Poprvé v lázních, vůbec jsem tenkrát nevěděla, co mám od lázní čekat. Nesouhlasím s názorem, že k čemu lázně, když stačí chodit na rehabku doma. Následný relax tělu prospěje. Přijít z rehabky a postavit se k plotně nebo plít záhony není to pravé ořechové.
Marie Seitlová
Krásná procházka lázněmi, v KV jsem byla jen 1 den a je to hodně dávno. Měla bych to napravit a vydat se tam. Byla jsem několikrát v lázních, ale jen na Moravě. A že se mi tam můj zdravotní stav zlepšil můžu potvrdit.
Dušan Brabec
V lázních jsem byl poprvé v Mariálnských Lázních na křížek po operaci ledvinového kamene v roce 1978. Pak bohudík dlouho nic a až na stará kolena jsem kouzlo lázní a jejich pozitivní vliv na kondici a zdraví člověka objevil. Byly to Karlovy Vary, Bohdaneč, Teplice v Čechách (mimořádně úspěšná rehabilitace po zlomenině pažní kosti), Bechyně, ale i zahraničí, např. maďarské lázně Šárvár, Harkány, Bük atd. Všude bylo hezky!
Hana Rypáčková
Obdivuji, jak jsi docílila město bez lidí. Vždy jsme se tam prodírali houfem , jen únik do okolní přírody byla úleva. Ovšem při filmovém festivalu se nebylo čemu divit.. Já v lázeňských městech ano, ale procedůry ne...Byla jsem jen 2x lázeňský host a zachraňovala to turistika po okolí...
Oldřich Čepelka
To byl úplný průvodce Karlovými Vary! Ale první půlka dobře psáno, jsem na tom podobně Až na ty křížkové lázně, snad se tam taky dostanu na tři týdny - jeden je dobrý, ale léčebný efekt to asi moc nemá. Vždycky jsme si s manželkou někde pár dní koupili - Velichovky, Mšené (?), Toušeň, letos Lednice.
Dana Kolářová
Díky za krásnou fotoreportáž! Moc ráda jsem se zase do Karlových Varů podívala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody