Všechny fotografie: Elena Valeriánová
Po stopách Santiniho
2. 6. 2024V samotném srdci Vysočiny leží město Žďár nad Sázavou, město, které se letos stalo cílem našeho školního výletu. V letním semestru VU3V jsme probírali jedinečného stavitele období barokní gotiky a rozhodli jsme se, vydat se po jeho stopách.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
2.6.2024 14:52
Eleno, to jste měli krásné zakončeníU3V. Byla jsem tam a je to nádhera, ano, on by skutečně umělec. Viděla jsem i Kladruby, jsou úžasné.
Jitka Hašková
2.6.2024 14:42
Eleno, děkuji, je to velmi zajímavé. Já jsem byla na Zelené hoře v r. 1978, tohle samozřejmě tenkrát k vidění nebylo. Krásné fotky.
Jana Kollinová
2.6.2024 12:54
Eleno, byl to určitě skvělý zážitek. Vždy jsem měla ráda tematicky zavěřené akce. Shodou okolností jsem nedávno dočetla detektivku Miloše Urbana s názvem Santiniho jazyk. Při pátrání po vrahovi se děj posouvá po různých stavbách architekta Santiniho. V knize jsou skvěle vysvětleny prvky a detaily jeho staveb, např. Zelená hora, kterou zmiňuješ, nebo klášter v Kladrubech. Milovníkům dobré detektivky mohu jen doporučit. Byl natočen i film, ale ten jsem neviděla.
Blanka Lazarová
2.6.2024 11:39
Eleno, díky. Musím na Zelenou horu zajet. Už je to dlouho, co jsem tam byla, to se ještě opravovalo. Moc hezké zakončení U3V :-)
Marie Měchurová
2.6.2024 10:28
Eleno, zavzpomínala jsem si na návštěvu kostela, hřbitova i zámku, kterou jsme podnikli před více než deseti lety. Jsou to moc zajímavá místa, která opravdu stojí za navštívení. Santini byl velký umělec, a Ty jsi zase výborná fotografka.
Eva Mužíková
2.6.2024 10:15
Tak to byla opravdu hezká tečka za ukončenim VU3V. Počasi jak na objednávku, parta známých lidiček a zajímavý program. Co více si přát.
Jana Šenbergerová
2.6.2024 10:14
Moc hezký výlet, pěkně fotograficky zdokumentovaný I slovně okomentovaný. Několikrát jsem jela okolo, ale teď konečně i vím, o co jsem přišla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA