Ilustrační foto: Freepik
Můj pes a kočka jsou prostě nejvíc! Láska ke zvířatům láme v Česku rekordy
27. 5. 2024Spí v postelích, jezdí na dovolenou k moři, chodí do restaurací. A často s nimi mluvíme. Mnohdy jim vyprávíme, říkáme jim věci, které před ostatními tajíme. Pozice zvířat ve společnosti prošla obrovskou proměnou a je právě na vrcholu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Řezáčová
27.5.2024 17:32
Nedávno jsem kdesi četla o Angličanech, že vlastnictví domácího zvířátka je nejbližší citový vztah k jiné bytosti, jaký zažijí. Své děti mají rádi, ovšem nejsou z nich tak bezmezně nadšeni jako ze psů, koní , králíků, koček, či dokonce fretek a lasiček, zvířátka si mohou dovolit chování za jaké jsou děti kárány. Z článku vyplývá, že nejen Angličané milují svá zvířátka - no, někdy asi až moc. Taky jsme měli doma, když byly děti školou povinné, pejska - byl to miláček, ale pořád to byl pejsek ... Jako všude, i tady platí všeho s mírou ...
Ingrid Hřebíčková
27.5.2024 15:40
Naďa a paní Jarmila K. mi mluví z duše. Já i sestra dáme kolikrát přednost kočce či psu před člověkem a zvlášt když je zlý. Když s námi žijí zvířata, tak přece jsou rovnocenní členové rodiny. O tom by mohla všechna naše zvířata vyprávět.
Jarmila Komberec Jakubcová
27.5.2024 15:19
Líbí se mi komentář Nadi Š. Mám ráda jak pejsky tak kočičky. Je pravda, že svou milovanou kočičku Polynku mám ráda stejně jako svá vnoučátka. Je to člen rodiny a stejně tak snacha má ráda fenečku boloňáčka Sofinku či už starší kočičí dámu Bambulku. Omylem jsem dala 5 hv. Chtěla jsem dát pouze jednu.
Naděžda Špásová
27.5.2024 13:13
Kočky a psy miluji od malička, vyrůstala jsem s nimi. Když povyrostly naše děti, přišli k nám i pejsci. A ano, občas dám přednost zvířeti před člověkem, protože si to člověk zaslouží.
Marie Nováková
27.5.2024 10:22
Vždy je to o lidech. Pes udělá to, co ho páníček naučí m jak ho vychová.
Psi jsou úžasní společníci a hodně lidem pomáhají (jednak svou přítomností, jednak i zdravotně). A ty negativa - nezodpovědní páníčci neuklízí po svých miláčcích, nenaučí je např. chovat se v té restauraci apod .
Proto nesvalujme vinu na psy
Jitka Caklová
27.5.2024 10:05
V čem je problém? V tom, že láska Čechů ke zvířatům je tak velká, že přeplněné psí/zvířecí útulky zoufale shánějí peníze na provoz. Jestli tohle je láska, tak "potěš koště".
Radmila Coufalová
27.5.2024 09:13
S pejskem jsme po Čechách jezdili všude, jednou za rok nějaká cizina, to nám pohlídali rodiče. Poslední tři roky byla už nemocná a inkontinentní, to už jsme jí nikam brát nemohli a ani nechtěli hlídání. Tak jsme jezdili každý zvlášť. I když se nám teď stýská, dalšího psa jsme nepořídili. Je to krásné, ale taky dost omezující.
Helena Záchová
27.5.2024 08:59
To není humanizace zvířat, ale naopak degenerace lidstva. Tomu trvalo miliony let, aby se dostalo tam, kde je, a brzo se zase začne pářit se zvířaty.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA