Všechny fotografie: Jana Vargová
Alespoň jednou za život stanout na vrcholu Bezdězu
8. 5. 2024Byl pozdní večer - první máj, večerní máj, byl lásky čas... Ano, bylo prvního května, a my jsme si vyjeli na výlet do kraje autora této lyrickoepické skladby, do kraje Karla Hynka Máchy.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Straková
9.5.2024 09:33
Na Bezděz to nemám moc daleko, dokonce na něj i na Ralsko od nás ze shora z kopce vidím, ale přiznám se, že jsem tam taky ještě nebyla. Na rozdíl od Máchova jezera, tam jsme jezdili s rodiči už jako malé holky. Dokonce jsme tam s kamarádkami byly i na tehdy vyhlášené Benátské noci, ale na Bezděz nějak nevyšel čas. Budu to muset ještě stihnout napravit, dokud "mě oči povedou a nohy donesou".
Dagmar Vargová
9.5.2024 09:27
Děkuji za zprostředkování parádního, byť náročného výletu a úžasnou fotodokumentaci. Díky Vám jsem si tento výlet hezky užila u ranní kávy v pergole, ani nohy mě nebolí :-). Pro nás je Bezděz trochu z ruky. Jen bych připomněla náš blízký hrad Buchlov z poč. 13. století, rovněž zachovalý a hojně navštěvovaný.
Alena Tollarová
9.5.2024 08:17
Děkuji za tuto reportáž. Na zámku v Mnichově Hradišti jsem byla a prohlídku jsme s kamarádkou absolvovaly samy s průvodcem, byla poslední před zavíračkou a ve všední den. Na Bezdězu jsem byla také, svobodná a zamilovaná ... to se to šlapalo. Dnes po něm pošilhávám, ale vím, že autem tam se mnou nikdo nepojede a nebude čekat, než se vyplazím nahoru a vrátím. Veřejnou dopravou je to časově náročné. Už se asi spokojím s tím, že jsem hrad viděla shora z letadélka při vyhlídkovém letu ... výletům zdar!
Marie Ženatová
9.5.2024 08:03
I já ze srdce moc děkuji za dokonalý popis náročného výletu a moc vás obdivuji, že ještě dokáže tentýž den přetáhnout fotečky z fotoaparátu do počítače. Já už po náročnějším dni nejsem schopná večer vůbec ničeho. Přeji mnoho dalších zajímavých zážitků ♥
Jana Šenbergerová
9.5.2024 05:48
Po téměř puntičkářském popisu vašeho výletu cítím se v tak časných ranních hodinách stejně unavená, jako bych ho absolvovala sama. Vychutnala jsem si atmosféru, kterou jste zažili vy, ale i my, když jsme se pohybovali stejnými místy, když nám ještě nechyběly síly, abychom to v pohodě zvládli. Díky vám jsem teď byla poprvé až na Bezdězu a vybavily se mi z paměti jen samé hezké vzpomínky na tento kraj a lidi, se kterými se pojí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA