Ilustrační foto: Freepik
Dovolená je pro mnoho párů stres. Proto jezdí často raději odděleně
30. 5. 2024To, že partneři spolu nejezdí na dovolenou, neznamená, že jejich vztah je v krizi. Naopak přibývá lidí, kteří raději cestují single nebo s přáteli, než s manželem, manželkou. Hodně takových případů je mezi lidmi vyššího věku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
1.6.2024 19:48
Mám zkušenost. s prvním manželem jsme jezdili společně a bylo to prima, s druhým mužem jsme se pohádali už cestou a nebylo to k ničemu. jsem pro vzájemnou dohodu a také o to, jaký vztah je, zda si důvěřují nebo se hlídají.
Antonín Nebuželský
1.6.2024 18:00
Dneska, po 54 - ti letech už toho moc nenajezdime, občas k dětem, ale na dovolené už to neriskujeme. I když vnučka bydlí v Dubaji, takže možnost máme, ale doma je jistota.
Manželka chodí se sestrou na zahradu, já mám kamaráda na chození, tak nám den uteče, co den týden, měsíc, však víme všichni.
Na nějaké nesrovnalosti nějak nemáme čas. A docela si ten čas užíváme. Přeji to všem. Hlavně zdraví!!!
Lenka Kočandrlová
1.6.2024 15:56
Jsa v důchodu,mám každý den svátek a dovolenou, a již nepotřebuji někam jezdit. Být denně s manželem mi nevadí ani po 41 letech. Dovolená měla smysl,když byly děti malé,tak abychom byli někde jinde a společně.
Jindřich Berka
1.6.2024 03:13
Souznění? To je pro zamilované. Nám stačí když si to spolu báječně užíváme. Jindra
Jindřich Berka
1.6.2024 03:10
Žít odděleně je pitomost. To můžu být sám. Já jezdím s kamarády po horách. Manželka se někdy bojí divokých túr, ale přesto jezdíme minimálně 6 x za rok spolu na víkendy, na týden po Česku-Slovensku. Hlavně aktivně trávíme dovolenou. Hádáme se jako každý pár, ale každý slevíme a potom se dohodneme. Na dovolenou se spolu těšíme již přes 42 let. Jindra
Dušan Brabec
31.5.2024 19:10
Pro mingles je společná dovolená naopak souznění, radost, pohoda a relax. V našem věku mingles nejsou výjimečné - parneři žijí spolu a přitom odděleně (např. každý má své bydlení). Mělo by se tedy jednat o jakési zachování výhod dlouhodobého partnerského vztahu a zároveň o odklonění jeho negativních stránek ze společného soužití. A společná dovolená, na kterou se oba těší, to jen stvrzuje.
Sylva Šporková
31.5.2024 10:29
Připadá mi to hrozně smutné, když se manželé po letech tak odcizí, že nechtějí ty hezké a zajímavé okamžiky zažívat spolu. Nám když se stalo, že jeden musel cestovat sám (třeba pracovně), tak jsme se shodli na tom, že nám celou dobu bylo líto, že to nevidí i ten druhý - ať už šlo o západ slunce vysoko v horách nebo o krásnou katedrálu. A to nám vlastně takový zažítek zkazilo.
Alena Gebauerová
30.5.2024 21:16
Já jsem léta jezdila s kamaradkou k moři, manžela by to nebavilo a byl naprosto spokojený na chalupě a navíc se nemuselomshánět hlidani psa a zalévání. A spokojení jsme byli oba. Manželství je o důvěře a proto by partner neměl bránit druhému trávit část dovolené podle sebe. Jednu naši kamarádku její manzel s námi nikdy nepustil.
Helena Záchová
30.5.2024 10:09
To je přece logické. Když chodíme do práce, tak si chceme odpočinout společně. A když jsme spolu stále, tak si zase potřebujeme odpočinout od sebe. To je normální.
Jitka Caklová
30.5.2024 09:38
Nikdy jsem nevěřila tomu, když se mi na druhém cokoliv (názory, oblečení, chování......) nelíbí, že je to můj problém. Dnes jsem si touto skutečností na 100% jistá :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA