Luxování a mytí nádobí je asexuální
Můj dominantní partner Finn. FOTO: Zuzana Zajícová

Luxování a mytí nádobí je asexuální

15. 4. 2024

Moudro, jež vypadlo z pusy herečky Terezy Brodské, mě donutilo k hlubokému zamyšlení, jak na tom vlastně jsem já, škopek nádobí, vysavač a sex. 

Když jsem byla malá, nádobí jsme myly se sestrou. Jelikož byla Lenka o sedm let starší, myla nádobí ona a já musela utírat. Z mého pohledu to byla činnost ponižující a já ji nesnášela. Jak jsem tehdy toužila nádobí mýt, a ne utírat a uklízet do kredence! Taky vysavač jsme ovládaly my dvě. Zatímco jsme myly a utíraly nádobí, případně luxovaly, tatínek ležel na gauči a studoval odborné časopisy. Maminka pila kafe, kouřila a luštila křížovku, případně četla detektivku. Dobře si to rodiče zorganizovali! Na jejich obhajobu dlužno podotknout, že jsme to doma nikdy s přehnaným uklízením nepřeháněli a dětská práce nebyla zneužívaná. Ještě se smetím jsme chodily.

Když jsem se vdala, můj první manžel mi oznámil, že on nádobí nemyje, a ani neluxuje. Asi někde slyšel, že je to asexuální… mě to nikterak nepobouřilo. Kontrovala jsem, že já zase nikdy nebudu mýt auto. Je fakt, že můj první manžel byl ze staré školy. Doma nedělal nic.

Můj druhý manžel mi taky oznámil, že nádobí nemyje, ani vysavač, co živ bude, do ruky nevezme. Zřejmě i on věděl, jak je to asexuální. Byla jsem zvyklá, nezaskočilo mě to. Ani v druhém manželství jsem nemyla auto.

Moje dvě manželství skončila. Z prvního mám dvě skvělé děti, z druhého šrámy na duši.

Mám svůj život plně ve svých rukou – jak nádobí a vysavač, tak i všechno ostatní včetně šroubováku a kladívka.

Nikdy, fakt nikdy mě nenapadlo, že by mytí nádobí a luxování činily muže asexuálním. Naopak. Když si představím, že mě muž při těchto činnostech zastoupí, vidím pouze jeho napjaté svaly, mírně předkloněná svalnatá záda, soustředěný pohled a pohyby rukama sem tam…. Ach… pro mě je v tom tolik přitažlivé energie, že si dovedu představit, jak netrpělivě čekám, až jednu z těch bohulibých činností dokončí, narovná se, otočí svůj zrak na mě, pomalu se přiblíží ke křeslu, v němž odpočívám, pak mě celou rozdychtěnou vezme do náruče a přes důkladně vyluxovaný koberec to vezme zkratkou kolem umytého nádobí do ložnice.

Ta představa je rozhodně lepší, než když jsem já po umytí nádobí otřela mokré ruce, chopila se vysavače a luxovala kolem manžela, zírajícího do bedny na fotbal.

Tereza Brodská ještě prohlásila, že je bezva být ve vztahu submisivní, protože je to pohodlné. No tak s tím nemůžu souhlasit! Zvlášť moje druhé manželství mi dalo poznat, co to obnáší být v toxickém vztahu s dominantním a zlým alkoholikem. Už NIKDY nechci být v submisivní roli!

Ovšem i dnes mé domácnosti taky velí ON. Má oči modré jako pomněnky, je krásný a nechá se obskakovat. Já to dělám ráda. Je to moje volba a já ji nehodlám nikterak měnit.

 

 

 

 

domácnost manželství rodina
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Manželovi se hned po svatbě zdálo, že neluxuju dokonale. Tuto činnost přebral dobrovolně. Já jsem zase paní v kuchyni.
Soňa Prachfeldová
No jo, občas člověk to nádobí umýt musí. I vyluxovat. A lepe sám, než za dohledu někoho zlého. Jo kočičky, ty mohou vše. Mikeš se vytahuje a poroučí, ale když nastartují vysavač hbitě zmizí. Jak někteří muži.
Zdenka Jírová
Zapomněla jsem dodat, že nyní podléhám plně vedení své kočky Mejdy, je to ragdolka také s velkýma modrýma očima a krásným dlouhosrstým kožíškem, jehož následky bez reptání luxuji.
Zdenka Jírová
Asi jsem měla v tomto směru emancipované manžely/2/. Já jsem pro domácí práce rozdělené na ženské a mužské. To platilo ale jen v mém prvním manželství. Můj muž nikdy nevařil, ale já jsem nejen nemyla nikdy auto / to jsem měla přímo zakázané, abych ho snad nepoškrábala/, ale technické závady jsem jen oznamovala. Můj muž ale v případě potřeby žehlil pleny, luxoval i myl nádobí. Můj druhý manžel sice vypomohl s domácími pracemi / kromě vaření a mytí nádobí/, ale technické problémy jsme raději dělali spolu, nebyl moc šikovný a já měla "odkoukáno" z dřívějška.
Jan Zelenka
Péče o domácnost mi nedělá problémy. První ženu jsem učil vařit a starat se o vše. V druhém manželství jsme se o domácnost střídali. Za vše děkuji své matce.
Jarmila Komberec Jakubcová
Kocourek je úžasný krasavec. Jinak domácí práce přenechávám technice. Od doby co jsou myčky a nádobí, pračky, sušičky prádla, chytré hrnce na vaření, vysavače co se dají dálkově naprogramovat atd. nechávám domácí práce na nich.
Jitka Caklová
Vyrůstala jsem v hospodářství, takže dělba práce byla normální pro všechny členy rodiny. Navíc, neměli jsme televizi ani gauč, ani koberce, tak na co vysavač a mytí nádobí nebylo vždy na pořadu dne. Do prvního manželství jsem vstupovala s planými iluzemi, jak vše bude jinak a nepoučena, ještě s planějšími iluzemi vstoupila do druhého. Veškeré "nedostatky", které mnohé ženy na svých protějšcích vidí, jsem si zavinila sama svojí precizností Panny :-) :-) Dnes, co neudělám sama, to není. Dokud jsem to cítila jako submisivnost, bylo to ubíjející. Dnes to vnímám jako přednost, že to či ono zvládnu a ještě mi zbyde čas na zábavu. Abych manžela vyměnila za sebekrásnějšího kocoura, tak to ani náhodou:-) :-)
Jana Jurečková
Jako malá holka jsem pozorovala maminku s jakým klidem umývá nádobí. Já jsem jí pomáhala utírat. Můj první manžel doma nedělal nic. Druhý manžel zase rád vaří, navíc je myslivec a připraví mi i nějakou specialitu, umyje nádobí, vyluxuje. Dělá vše a já ho pak vystřídám. Práce doma je ubíjející, ale nedá se nic dělat. Koupili jsme si stolní myčku na 5 litrů vody, protože jsme jenom dva. Velké hrnce ale musíme umýt ručně. Kdysi mě pozvala známá k ní domů a já žasla - přehnaný pořádek měla všude. Ale za jakou cenu. Jedla nad dřezem, aby nenadrobila na koberec. Boty z venku putovaly do umývadla v koupelně, aby si nenašpinila a tak bych mohla pokračovat. Prostě si myslím, že se člověk nesmí stát otrokem... Hladím na dálku vašeho krásného kocourka.
Naděžda Špásová
PS. Kocourek je opravdu krasavec. :-)
Naděžda Špásová
Tak u nás se o domácí práce dělíme skoro 47 let a je to bez problémů. Nádobí většinou myje manžel, ručníky a povlečení žehlí také on, o lux se dělíme. Já luxuji tyčovým a manžel klasickým luxem. Náš byt je obou, takže v úklidu se střídáme. Upozorňuji zvednutá obočí, že s tím nemá žádný problém.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...