Pro ty tulipány nezapomínám na lásku
Ilustrační foto: Pixabay

Pro ty tulipány nezapomínám na lásku

12. 4. 2024

Prostě mě to jinak nedá, čas tulipánů je tady. Je to asi nejkrásnější čas jara vůbec, ale já zalétám zpět do dětství, a hlavně mládí. Jak už jsem několikrát tady psala, bydlela jsem v činžáku v centru Plzně, ale hned za rohem je park, kde trávník zdobily obrazce tulipánů. Ještě dnes si vzpomínám na krásu, která mě prostě učarovala.

Je to již 56 let zpátky, co bydlím jinde, tuilipány máme v předzahrádce, právě se rozvily do krásy a já je chodím obdivovat, někdy je i pochválím, někdy mi ukápne slzička, prostě je mám hodně ráda, snad jen doba jejich květu by mohla být delší, pro naši radost, ale i radost kolemjdoucích.

Vůně jara a specifická vůně tulipánů mě vrací zpět, tam, kde jsem byla šťastná, spokojená a snad i úspěšná. Dnes mám jiné, méně náročné cíle, je ale faktem, že je někdy nestíhám. Na MDŽ jsem dostala od ženy jednoho našeho vnuka kytičku tulipánů. Je to nejlepší "holka" z naší rodiny, když nepočítám naši osmiletou vnučku Emmičku. Nejde o tu kytičku, která mi udělala radost, ale vůbec o přístup mladé generace k nám starším.

Tulipány červené, fialové, bílé,
děkuji vám všem, za společné chvíle.

 

 

příroda vzpomínky
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Chodorová
Zdravím všechny tulipánové fanynky a děkuji za komentáře.
Miloslava Richterová
Jsou krásné, mám je taky ráda, různé druhy i barvy, je prima, že vykvétají postupně.
Soňa Prachfeldová
Tulipány jsou nádherné, bohužel, mám je v předzahrádce z, tam praží slunce a nyní trčí jen stonky. Tak je mi tesknou z jejich odešlé krásy. Přeji ti Jitko, ať tě neustalez těší různé rozkvetlé květiny a hlavně hodně zdraví.
Ludmila Černá
Tulipán je vděčná kytička. Kdysi dávno, asi tak v roce 1963, jsem byla s tatínkem v Jasenné u pane Joneše. Zabýval se šlechtěním tulipánů. Prvně v životě jsem viděla tulipán, co vypadal jako pivoňka, pak různě střapaté atd. Dostala jsem jich obrovskou kytici, protože květy byly "odpad". Byla jsem v sedmém nebi. A vždycky, když na ně někde narazím, kochám se stejně jako vy.
Zuzana Pivcová
Tady u nás před kostelem jsou velké plochy různobarevných tulipánů, jsou krásné. Děkuji, Jituš.
Rostislav Mraček
Hned v neděli si zahraji Tulipány z Amsterdamu! Krásná melodie.
Dana Straková
Tulipány jsou moc krásné a tak se vaší lásce k nim vůbec nedivím. Já je obdivuji každé jaro na všech zahrádkách v okolí a docela by mi bylo líto je natrhat. Doma moc nevydrží, ale na záhoně mě vždycky fascinuje, jak ae sice přes den dokážou úplně rozevřít, ale na noc se z nich zase stane krásný tulipán :-)
Jan Zelenka
Jitko, hodně štěstí v životě!
Vladislava Dejmková
Také mám tulipány moc ráda. Pro mě je to takové potvrzení jara. Na zahradě jich mám spoustu, v této době kvetou zrovna žluťásci. Další začnou kvést až ve druhé vlně. Včera jsem si přivezla i pár do vázy, abych se s nimi potěšila i doma.
Daniela Řeřichová
Hezké vyznání tulipánům, také je mám spolu s narciskami moc ráda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...