Ilustrační foto: Freepik
Krize středního věku přichází čím dál dříve, mají ji mladí lidé. Naopak starší bývají spokojenější
18. 4. 2024Mladí jsou více nešťastní a otrávení životem než lidé staršího a vysokého věku. A začíná se to projevovat i na jejich zdraví. Naopak, starší lidé vyjadřují se svým životem častěji spokojenost. Je to divná zpráva o stavu světa? Nebo dobrá zpráva naznačující, že stáří se není třeba bát?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
18.4.2024 10:36
"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti." Celý svůj produktivní život jsem měla zlost na "komunisty", že mě nenechali studovat a po té prožít život v kanceláři. Dnes jsem jim vděčná, že "zocelena" těžkou prací, s nadhledem, nebo-li v souladu s Duší, s radostí ze života prožívám vše, co jsem dosud nestihla ♥♥♥
Radmila Coufalová
18.4.2024 10:22
Souhlas. Stárne se mi hezky. Člověk už spoustu věcí neřeší nebo nad problémy dokáže mávnout rukou, protože už zažil i mnohem horší věci. Za mě je velmi důležité udržovat přátelské vztahy a mít pár koníčků, to mě drží nad vodou.
Jana Kollinová
18.4.2024 09:59
Nemyslím si, že by takové sociální průzkumy měly velkou vypovídací hodnotu. Možná je větší spokojenost starších lidí ovlivněna uvědoměním si toho, že je nám daná jen jedna šance žít život , byť třeba jen jeho malou část plnohodnotně, v souladu s duší, přírodou,. potřebami, možnostmi s nadhledem.
Soňa Prachfeldová
18.4.2024 09:32
Je to dáno vývojem a dá se říct i nadbytkem všeho a prezaměstnaností rodičů. Není čas na děti. Ty mají málo kontaktů skutecných, ale mraky na soc. sítích. A dnes je trend, být krásný, úspěšný, bohaty, nejlépe jako modelka, zpěvačka, špičkový sportovec. Mladí trpí mindráky. A i společná domácí práce stmelovala rodinu. Každý měl své povinnosti, i když se nám nechtělo. To mládí se prostě nudí. Ale nejsou všichni tací. Kdo má talent, zájmy a je pracovitý, má ten život lepší.
Jitka Caklová
18.4.2024 08:11
Nevím, zda je to dobrá, či špatná zpráva, ale z mého úhlu pohledu, tedy vzhledem k životu, který jsem prožila, se to dalo čekat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA