Krize středního věku přichází čím dál dříve, mají ji mladí lidé. Naopak starší bývají spokojenější
Ilustrační foto: Freepik

Krize středního věku přichází čím dál dříve, mají ji mladí lidé. Naopak starší bývají spokojenější

18. 4. 2024

Mladí jsou více nešťastní a otrávení životem než lidé staršího a vysokého věku. A začíná se to projevovat i na jejich zdraví. Naopak, starší lidé vyjadřují se svým životem častěji spokojenost. Je to divná zpráva o stavu světa? Nebo dobrá zpráva naznačující, že stáří se není třeba bát?

psychika společnost životní styl
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
"Těžko na cvičišti, lehko na bojišti." Celý svůj produktivní život jsem měla zlost na "komunisty", že mě nenechali studovat a po té prožít život v kanceláři. Dnes jsem jim vděčná, že "zocelena" těžkou prací, s nadhledem, nebo-li v souladu s Duší, s radostí ze života prožívám vše, co jsem dosud nestihla ♥♥♥
Radmila Coufalová
Souhlas. Stárne se mi hezky. Člověk už spoustu věcí neřeší nebo nad problémy dokáže mávnout rukou, protože už zažil i mnohem horší věci. Za mě je velmi důležité udržovat přátelské vztahy a mít pár koníčků, to mě drží nad vodou.
Jana Kollinová
Nemyslím si, že by takové sociální průzkumy měly velkou vypovídací hodnotu. Možná je větší spokojenost starších lidí ovlivněna uvědoměním si toho, že je nám daná jen jedna šance žít život , byť třeba jen jeho malou část plnohodnotně, v souladu s duší, přírodou,. potřebami, možnostmi s nadhledem.
Soňa Prachfeldová
Je to dáno vývojem a dá se říct i nadbytkem všeho a prezaměstnaností rodičů. Není čas na děti. Ty mají málo kontaktů skutecných, ale mraky na soc. sítích. A dnes je trend, být krásný, úspěšný, bohaty, nejlépe jako modelka, zpěvačka, špičkový sportovec. Mladí trpí mindráky. A i společná domácí práce stmelovala rodinu. Každý měl své povinnosti, i když se nám nechtělo. To mládí se prostě nudí. Ale nejsou všichni tací. Kdo má talent, zájmy a je pracovitý, má ten život lepší.
Jitka Caklová
Nevím, zda je to dobrá, či špatná zpráva, ale z mého úhlu pohledu, tedy vzhledem k životu, který jsem prožila, se to dalo čekat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody