Vzpomíka na Prahu
FOTO: z archivu Danuše Onderkové

Vzpomíka na Prahu

24. 3. 2024

Závěr loňského roku byl pro mne náročný, i když pěkný a příjemný. A letošní začátek roku pokračoval v duchu klidu, zábavy i čekání.

Domluvila jsem se s Danielou Řeřichovou na návštěvě Prahy a Stavovského divadla. I když jsem s Danielou strávila tři úžasné dny už před dvěma lety, věděla jsem, že si tyto dny opět užijeme. A opravdu užily. Procházky po Praze byly nádherné a nachodily jsme spoustu kilometrů. Procházky na Vyšehrad a okolí, Petřínskou rozhlednu, Bludiště, kde jsme hodně nasmály.

Cestu na Petřín jsem si užila. Těšila jsem se na projížďku lanovkou, ale měla jsem smůlu. Lanovka byla mimo provoz, a tak mě Daniela protáhla krásnou procházkou „po svých“. Na Petřínské rozhledně jsem měla dvě možnosti, jelikož jsem chtěla vidět Prahu z rozhledny (byla jsem na ni asi v 6 letech). Rozhodla jsem se nepoužít výtah, ale schody, i když jsem věděla, že mě čeká 299 schodů nahoru a stejný počet dolů. Další spousta schodů mě čekala ještě při další procházce Prahou.

Podívala jsem se na dům, kde se natáčel film „Jak utopit doktora Mráčka“. Prošly jsme domem a koukla jsem na Vltavu a těšila jsem se, že uvidím vodníka. Štěstí jsem neměla, vždyť ten je jen v pohádkách. Zato návštěva Stavovského divadla byla úžasná.

Daniela pro mě připravila vyhlídkovou plavbu parníkem po Vltavě a i večery doma jsme si užily povídáním a vzpomínkami. Závěr výletu byl úžasný. Byla jsem ráda, že jsem se opět setkala s některými ičkaři v restauraci Slávia. Přišel i Honza Raška a jako jediný muž si mohl připadat jako trn mezi růžemi. Komu se poštěstí mít takový „harém“! Na oplátku setkání jsem všem vytvořila kytičku z balónku. Sice nevoněly, ale zato déle vydrží. Jen Honza dostal medvídka a bylo vidět, že se mu líbí.

Všem moc děkuji a přiznám se, že jsem si to užila jako dodatečný dárek k mým narozeninám.

 

 

 

 

cestování Můj příběh Praha
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše Onderková
Díky všem za milé komentáře, opravdu jsme si to užily a máme na co vzpomínat.
Hana Rypáčková
To je milé setkání a hezká přátelská vstřícnost.
Alena Vávrová
Děkuji za sdílení dojmů a fotek, Danko ♥ .
Zdenka Soukupová
Dano, bylo to opravdu veselé setkání. Jsem ráda, že jsem se taky mohla zúčastnit. A kytka pořád kvete! Díky... :-)
Libuše Heulerová
Danko, krásné vzpomínání...i foto...dík!
Soňa Prachfeldová
Danko, ty jsi úžasná ve všem, co děláš. A ty schody , klobouk dolů. V takové partě skvělých lidí, jak jinak je prima. Daniela je úžasná a jak zapadla do íčka. No jste děvčata všechna prima. A ten trn Honza, je ozdobou růžiček.
Eva Mužíková
Danko, dik za článek a fotečky Hezké shrnuti Tvého pražského putování. Jsem ráda, že jsem byla alespoň chvilku jeho součástí.
Daniela Řeřichová
Danko, díky za milou reminiscenci. Užily jsme si prima dny a večery, a veselé setkání ve Slavii jako třešinka na dortu. Je hezké dělat si radost navzájem, když nám íčko k tomu dává impulsy. :-)
Anna Potůčková
Danko krásně jste si to užily, fotky jsou toho důkazem. Kéž takových skvělých setkání je ještě hodně, ty dobíjí baterky do dalších let.
Dana Kolářová
Danko, moc hezká vzpomínka a fotky!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...