Zpívejme ódu na radost
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Zpívejme ódu na radost

26. 2. 2024

Jaro přichází! Jaro tolik opěvované snad každým. Básníky, milovníky přírody, zahrádkáři, snad každý se těší na příchod jara. Kdy se v přírodě rodí mláďata, kdy se začíná vše zelenat, začínají kvést první skromné, ale neskutečně krásné květinky.

Otevřme oči dokořán a vnímejme. A zpívejme ódu na radost.

Čeká mě tolik pěkných věcí, cestování, setkání s přáteli, když si vezmu můj zápisníček, už je hustě popsaný a jak obracím listy, vidím, jak rychle čas běží. Vždyť už bude za několik dní březen a ten mi tedy dává zabrat. Plno rodinných oslav, maturitní ples vnučky 8. března. Dne 8. března se mi narodil nejmladší syn, tak to bude velké a krásné. Také si připijeme s kamarádkami a kamarády z našeho klubu na zdraví. 

Co radostné práce čeká nás, zahrádkáře. Za oknem už v květináči se objevují nesmělé první lístky paprik, sazečku už mám také koupenou. Už se vidím na záhoncích, jak se budu zvedat s hekáním, záda budou protestovat, věčně budu hledat rukavice a motyčky a hrábě. Také budu zase experimentovat s přeživšími muškáty, abych nakonec koupila nové sazenice. Zase jsem nezvládla uklidit si v mých archivních fotografiích, ale zase se tak moc neděje, že ne? Mým psím holkám je to šuma fuk, hlavně, když s nimi jdu na procházku, ať je zima, nebo jaro. 

A také náš milý Honza Raška připravuje květnové setkání. Teším se a doufám, že mi to časově vyjde. Vždyť je tady tolik báječných lidí, kteří umí, cestují, píší, organizují, umí se těšit ze života. Nelze jmenovat jednotlivě, protože všichni jsou originální, skvělí a každý něco umí dobře, každý něčím vyniká. Jak řekl Jan Werich - Ten umí to a ten zas tohle a všichni dohromady uděláme moc.

Zpívejme ódu na radost. Otevřme oči dokořán a vnímejme. Přátelé, přeji vám krásné nové jaro, ve zdraví a pohodě! ♥

aktivní senioři příroda rodina
Hodnocení:
(5.2 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Soni, ať se vyplní všechna přání a práce na zahradě přinesou spoustu radostí.
Jarmila Komberec Jakubcová
Milý článek doplněný hezkými fotkami
Alena Velková
Nám hráli Ódu na radost, když jsme kdysi dávno opouštěli jako novomanželé Staroměstskou radnici :-) a teď si jí zpívám s tebou, v naději, že už ta dlouhá zima konečně končí.
Jana Kollinová
Hezké fotografie dalšího nadějného jara.
Soňa Prachfeldová
Děvčata moc děkuji.
Libuše Heulerová
Soni, díky za milý článek ...taky se na to jaro moc a moc těším...doufám, že se v květnu uvidíme.
Marie Měchurová
Soňo, to je dobře, že se pořád něco děje. Myslela jsem si, že už se usadim, ale nejde to. Pořád se něco děje, a tak to má být. Musíme si života užívat, dokud to jde. Hezky napsáno s hezkýma fotkama.
Irena Mertová
Milý článek, díky:-)
Věra Ježková
Naďo, moc hezké. Máš štěstí, že se máš na co těšit. Já březnové narozeniny se svým přítelem už neoslavím. Do zpěvu mi letos není, ale hledám a dělám si aspoň drobné radosti. Óda na radost je má nejoblíbenější skladba. Seznámila jsem se s ní na fakultě při semináři z němčiny. Takže slova umím německy; melodie mě fascinuje, dojímá. Přeji ti radostné jaro.
Dana Kolářová
Soňo, s radostí zpívám s Tebou a těším se na květen.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

20%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

18%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

22%