Úvodní obrázek: Pixabay, ostatní fotografie Vladislava Dejmková
Proč jíst stále stejná jídla?
7. 2. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Potůčková
7.2.2024 16:03
Vladko opravdu děláš chutě. A tu droždovou polévku když jsem vařila v závodní jídelně jsme připravovali úplně stejně jak napsala Jitka H. ve větě: Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a přidáme rozdrobené droždí, které opražíme, a když začíná hnědnout a vonět, přidáme do polévky. Protože to bylo v závodní jídelně, tak takto jsme to dělali v el. troubách
Jitka Hašková
7.2.2024 15:54
Drožďovou polévku jsem kdysi jedla, recept si nepamatuji, našla jsem ho ve staré kuchařce "Vaříme, zdravě, chutně a hospodárně": 1,5 l cody, 15 dkg kořenové zeleniny,5 dkg tuku, 8 dkg droždí, 1 cibule, sůl, zelená petržel. Na kapání 2 vejce, 6 lžic mléka, 8 dkg hladké mouky. Pokrájenou zeleninu dusíme na polovině tuku. Podlijeme, osolíme a povaříme. Na druhé polovině tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a přidáme rozdrobené droždí, které opražíme , a když začíná hnědnout a vonět, přidáme do polévky. Krátce povaříme a zavaříme kapání. I když nemám recept vyzkoušený, mám důvěru v receptu v této kuchařce, nikdy jsem se nezklamala.
Dušan Brabec
7.2.2024 11:25
Já, mužský a vdovec, jsem si vytvořil okruh jídel, která si umím udělat a která mně chutnaji. Ale uznávám, že ženy to většinou umí připravit lépe a estetičtěji, mnohdy i chutněji. Vždycky jsem si toho vážil. Každopádně dávám důraz na bohatou a rozmanitou snídani, kde kromě základního pokrmu nesmí chybět med, ochucený jogurt, ořechy, ovoce a pravý černý cejlonský čaj (mám nádobu na 0,8 litru). Myslím, že tím dodám tělu vše potřebné ke správnému fungování. Akorát mám jednu neřest - cokoliv si uvařím, tak i když je toho hodně, nic nechovávám na další den či dny, ale opravdu to musím sníst. Nutkání je silnější. Nejde jinak a pak jen funím a funím.. Ale nijak si nestěžuji.
Vladislava Dejmková
7.2.2024 11:01
Drožďovou polévku v repertoáru nemám, moc by mě zajímalo, jak se dělá.
Jana Šenbergerová
7.2.2024 09:57
U nás je to podobné. Já se ale nenechám omezovat zvyklostmi a také občas přijdu s něčím jiným. Za největší úspěch považuji, že mi prošla drožďová polévka. Tu mám moc ráda a těší mě, že nakonec prošla. Buď dobře vařím, nebo je můj muž dobrý strávník. A možná obojí. :-) Vlaďko, vy umíte dělat chutě! Já bych si pochutnala na všem, co nabízíte. Dík!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA