Proč jíst stále stejná jídla?
Úvodní obrázek: Pixabay, ostatní fotografie Vladislava Dejmková

Proč jíst stále stejná jídla?

7. 2. 2024
gastronomie recepty
Hodnocení:
(5.3 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Vladko opravdu děláš chutě. A tu droždovou polévku když jsem vařila v závodní jídelně jsme připravovali úplně stejně jak napsala Jitka H. ve větě: Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a přidáme rozdrobené droždí, které opražíme, a když začíná hnědnout a vonět, přidáme do polévky. Protože to bylo v závodní jídelně, tak takto jsme to dělali v el. troubách
Jitka Hašková
Drožďovou polévku jsem kdysi jedla, recept si nepamatuji, našla jsem ho ve staré kuchařce "Vaříme, zdravě, chutně a hospodárně": 1,5 l cody, 15 dkg kořenové zeleniny,5 dkg tuku, 8 dkg droždí, 1 cibule, sůl, zelená petržel. Na kapání 2 vejce, 6 lžic mléka, 8 dkg hladké mouky. Pokrájenou zeleninu dusíme na polovině tuku. Podlijeme, osolíme a povaříme. Na druhé polovině tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli a přidáme rozdrobené droždí, které opražíme , a když začíná hnědnout a vonět, přidáme do polévky. Krátce povaříme a zavaříme kapání. I když nemám recept vyzkoušený, mám důvěru v receptu v této kuchařce, nikdy jsem se nezklamala.
Marie Seitlová
Vlaďko, děláš chutě. Recepty jsou fajn, určitě vyzkouším.
Zdenka Soukupová
Vlaďko, sliny se sbíhají.... asi budu muset něco upéct.
Dušan Brabec
Já, mužský a vdovec, jsem si vytvořil okruh jídel, která si umím udělat a která mně chutnaji. Ale uznávám, že ženy to většinou umí připravit lépe a estetičtěji, mnohdy i chutněji. Vždycky jsem si toho vážil. Každopádně dávám důraz na bohatou a rozmanitou snídani, kde kromě základního pokrmu nesmí chybět med, ochucený jogurt, ořechy, ovoce a pravý černý cejlonský čaj (mám nádobu na 0,8 litru). Myslím, že tím dodám tělu vše potřebné ke správnému fungování. Akorát mám jednu neřest - cokoliv si uvařím, tak i když je toho hodně, nic nechovávám na další den či dny, ale opravdu to musím sníst. Nutkání je silnější. Nejde jinak a pak jen funím a funím.. Ale nijak si nestěžuji.
Vladislava Dejmková
Drožďovou polévku v repertoáru nemám, moc by mě zajímalo, jak se dělá.
Jana Šenbergerová
U nás je to podobné. Já se ale nenechám omezovat zvyklostmi a také občas přijdu s něčím jiným. Za největší úspěch považuji, že mi prošla drožďová polévka. Tu mám moc ráda a těší mě, že nakonec prošla. Buď dobře vařím, nebo je můj muž dobrý strávník. A možná obojí. :-) Vlaďko, vy umíte dělat chutě! Já bych si pochutnala na všem, co nabízíte. Dík!
Miloslava Richterová
Vlaďko, díky za parádní recepty i fotky, nádhera :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody