Žijeme s anděly
Všechny fotografie: Soňa Prachfeldová

Žijeme s anděly

6. 2. 2024

Nový rok už zestárl o jeden měsíc. Setrvačně se sune dopředu a já v mém diáři mám zaznamenáno, co vše musím zaplatit. A že je toho požehnaně, kromě pravidelného inkasa. Mimo jiné, také jsem se objednala na STK s mým autem.

Tak jsem se objednala online a tento týden jsem vyrazila do Mstišova. Sice jsem chtěla trochu auto zušlechtit, ale v tomhle počasí? No, trochu poklidit interiér, ale zvenku to je marný a podvozek bych nechtěla vidět ani ve snu. V přijímací kanceláři jsem odevzdala klíče, techničáky a hlavně peníze. Zase o něco dražší, co se dá dělat. Hodinu trvá prohlídka, tak jsem vyrazila do obory ve Mstišově.

V celoročně přístupné oboře ve Mstišově žijí lesní zvířata už přes tři sta let. Oboru zřídil na počátku 18. století majitel zdejšího panství, hrabě František Karel Clary-Aldringen pro chov jelení zvěře. Obora měla sloužit loveckému potěšení vzácných hostů, ale i jeho samotného, protože i on byl vášnivým lovcem. V roce 1703 nechal František Karel Clary-Aldringen u obory postavit osmiboký lovecký zámeček. Lovecké sídlo v 18. a 19. století navštívili významní hosté teplických lázní, byli zde i Ludwig van Beethoven nebo Johann Wolfgang Goethe.

Zámeček Dvojhradí ve Mstišově na Teplicku sloužil jako restaurace, až do osudného požáru v září roku 2018. Od roku 2020-2022 probíhala rekonstrukce. Nyní již opět slouží turistům a výletníkům. Dnes si v restauraci v přízemí můžete pochutnat na zvěřinových specialitách, sál v prvním patře slouží pro společenské akce. I pro děti je to moc pěkný výlet, vidí zvířátka a ještě je tam pro ně hodně laskominek a her.

Mám radost, že zámeček je opět opravený, sice zvěře venku moc nebylo, poprchávalo, všude bláto, rybník vedle zarostlý, vypuštěný, ale i přes tyhle nedostatky jsem byla ráda, že jsem se tam podívala.

Vrátila jsem se pro auto, které prošlo bez jediné závady. Vzpomněla jsem si na loňské setkání íčka v Srbsku, kdy jsem při zpáteční cestě přes Beroun, dvakrát vyjela na dálnici a to bez dálniční známky. A s hrůzou jsem čekala, kdy přijde pokuta. No, nepřišla. A i další události, které se mi přihodily, šťastně dopadly. Jako třeba, když se mi namotala tkanička do šroubu pedálu na cyklistické stezce, v loňském podzimu a já dopadla pěkně tvrdě na zem, naštěstí jen modřiny. Včera  jsem zajela za kamarádem, vezla jsem mu výbornou květákovou polévku. Popadnu z auta igelitku a najednou křach, polévka vypadla, sklo všude, no maglajz. Vypadalo to příšerně, jak po velkém nočním tahu. Brrr. Utirala jsem silnici vším, co jsem v autě našla. Ani jsem se neřízla. Bylo mi líto té polévky.  Zřejmě mám nad sebou opravdu archanděla, který mě opatruje. A má se mnou dost práce, při mých aktivitách.

Prý je 12 archandělů, každý pro jedno znamení. Jsem znamení Panny a opatruje mě archanděl Metatron, který kdysi býval člověkem. Čistí nízké energie, urychluje realizaci duchovních darů, kterými mě Bůh obdařil a pečuje zejména o děti. A je toho mnohem více, ale abych nezpychla. Tak jsem si tohle přečetla a naladilo mě to moc hezky do dobré nálady.  Správné slovo, ať vyslovené, či psané, dovede v člověku probudit jeho lepší já. Alespoň někdy. A potěší srdce i ducha.

Technická kontrola je za mnou, mám před sebou 2 roky, pevně věřím, opět dobré jízdy a andělé mě snad neopustí. A vám přátelé přeji, ať máte nad sebou svého archanděla, který nic špatného nedopustí. A vlastně přeji nám všem, ať žijeme v bezpečí a lásce s našimi lidskými anděly, ať už je to rodina, či přátelé, či hodní lidé.

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmila Černá
Jojo, taky na anděly nedám dopustit. A protože pro mě hodně udělali, začala jsem je sbírat. Sychr je sychr. Tak toho vašeho pozdravujte. Se jmény andělů je problém. Jsem taky v Panně a zrovna nedávno jsem vyčetla, že můj anděl je Lehahiah. Každopádně ta jejich jména by mě zajímala, protože přece se chudák nenaklonuje. Kdysi dávno jsem v televizi koukala na nějaký americký seriál o strážných andělech a byl moc hezký. Andělé byli lidmi, a vždycky přišli, aby pomohli. V tom seriálu ženy, jedna v zácviku. Bylo to vtipné, někdy dojemné a docela uvěřitelné.
Helena Přibilová
Myslím si, že i nade mnou musí bdít anděl strážný, když jsem se ze všech svých dalekých cest vrátila živá a zdravá. :)) Děkuji Vám, paní Soňo, za hezký článek i zajímavý tip na výlet.
Zdenka Jírová
Moc mě potěšila tvá fotografie zámečku ve Dvojhradí. Kdysi jsem tam byla na svatbě dcery mé přítelkyně a před pár lety jsem tam jezdila s vnoučkem podívat se na zvířátka. Je to jako včera a dnes je vnuk větší než já a brzy bude dospělý. Ten čas moc rychle ubíhá. Ta fotka je krásná, já ho po opravě ještě neviděla.
Eva Mužíková
Soni, jsem ráda, že jsem Tvůj článek nepŕehlédla. Je opět, jako všechny které napíšeš, moc hezký.
Jana Kollinová
Zámeček Dvojhradí byl oblíbeným místem i pro různé firemní oslavy. Jedné jsem se zúčastnila a pamatuji si nejen skvělou kuchyni, ale v té době obíhala před restaurací čtyři nádherná štěňata německého ovčáka a hrátky s nimi byly dokonalou kompenzací snobské hostiny zahraničního vlastníka naší sklářské firmy. Když píši naší, tak mám na mysli její českou historii.
Marie Ženatová
Milá Soni*, děkuji za hezký článek i fotografie. Také si myslím, že každý má toho svého správného anděla, ale i já dost věřím na andělíčky mezi námi ♥
Soňa Prachfeldová
Děkuji moc za milé komentíky, je to hezký výlet a dá se ještě doplnit a vyrazit na druhou stranu na Krušné hory.
Marie Měchurová
Soňo, zase hezké počteníčko. Každý má toho svého anděla, jen se mi zdá, že si někdy zdřímne a kalamita je na světě. Všechno se ale zase v dobré obrátí.
Hana Rypáčková
Hezký výlet. Nemusím mít archanděla, stačí mi anděl. Taky mám technickou na dva roky od podzimu, ale na jaře naklušu pro souhlas k řízení.. Sama sobě bych si ho někdy nedala..
Marie Novotná
Soňo,máš andělíčka strážného stále na stráži . A to je dobře.Však jsi také takový andělíček . Tak ještě hooodně šťastných kilometrů autem,na kole i pěšky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...