Modré pondělí
Všechny fotografie: Dana Straková

Modré pondělí

2. 2. 2024

Bylo krásné pondělí. Modré. Tedy asi ne všude, u nás bylo nádherně modro, ale dole bylo mlhavo. Stejně jsem vyrazila na Bukovou horu, i když mi bylo jasné, že žádné výhledy do dálky asi nebudou. Ale i tak to stálo za to. Sice jsem to, co obvykle vídám v dálce, jako Labe a jezero Milada opravdu neviděla, ale to, co se mi podařilo mobilem vyfotit, mi stačilo. Byl opravdu hezký, i když mrazivý den a já za celou cestu nepotkala vůbec nikoho. To ticho, sluníčko, modro a klid za to stejně stálo.

Cestou jsem měla čas si tiše přemýšlet a taky si zopakovat základní údaje o tom, kudy vlastně jdu. Náčkovická rozhledna ve výšce 616 metrů nad mořem, kopec Materlík s 668 m.n. a konečně Buková hora o výšce 683 m.n. s největším betonovovou stavbou v ČR - televizním vysílačem o výšce 223 metrů.

No nebyla to nádhera?

 

 

 

 

 

 

cestování fotografování příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Škoda, že jsem o tom modru kolem Bukovky nevěděla. To bych určitě z naší mlhy vyrazila za ním vyrazila.
Soňa Prachfeldová
Krásný výšlap, to je tedy kroků.
Dana Straková
Hani to asi nebude ono, zřejmě se bude spíš jednat o Bukovou horu v Orlických horách a ne o tu naší v Českém středohoří. Tady by člověk asi ubytování hledal ještě hůř :-)
Hana Rypáčková
Dáky Dano, když si hledám nějaké ubytování, vyskakuje na mne Buková hora, tak jsem ji díky tobě trochu poznala. Problémy jsou s ubytováním 1 a pes.
Naděžda Špásová
My jsme na Bukovce kdysi byli se synem a vnučkou, to byla ještě malá.
Alena Vávrová
Bukovka je nepřehlédnutelná. Viděla jsem ji z mnoha míst, ale nahoře jsem bohužel nebyla.
Dana Straková
To jsem ráda, že je to tak. Děkuji a přeji spoustu hezkých dnů o kterých stojí za to psát.
Naděžda Špásová
Nikdo to jako opičení nebere, aspoň já teda určitě ne. Když se někde někomu něco líbí tak není důvod to neukázat světu. Nehledě na to, že všude je jinak, kolem Bukovky jasněji, protože je výš. My jsme pod horama, mlhy jsou tu téměř denně.
Dana Straková
Děkuji za komentáře a jenom si dovolím poznamenat, že jsem se určitě nechtěla po někom "opičit". Jenom jsem neodolala, abych neukázala, jak bylo tohle pondělí , tj. 29.1. u nás, když dle toho, co jsem se dočetla ten den na chatu měla paní Tollarová strach, aby v mlze nezabloudila a podle paní Špásové byla mlha jako mlíko... Jinak ale chápu, že v pátek už si na to, jak bylo v pondělí nikdo ani nevzpomene :-)
Miloslava Richterová
Pěkné pondělí, chodila bych ve dvou :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.