FOTO: Z rodinného archivu Marie Měchurové
Lež má krátké nohy a daleko nedojde
31. 1. 2024Byla jsem ve čtvrtém ročníku na SEŠ a pomalu se nám blížila maturita. Přesto jsem neodmítla pozvání spolužačky na májovou veselici v jedné vesnici nedaleko Zlína, tehdejšího Gottwaldova.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Velková
31.1.2024 09:12
Pobavilo mě, že "slušná holka přes pole nechodí"... u nás zase frčelo "čest máš jenom jednu".
Marie Ženatová
31.1.2024 07:40
Milá Maruško* - děkuji moc za úsměvnou vzpomínku. S tím oblečením jsem to měla podobné, musela jsem nosit také hodně věcí o číslo větší aby mi to déle vydrželo a ještě ke všemu aby to mohli nosit i bratři ? Byla jsem totiž nejstarší a měla tři mladší bratry. Takže moje šetrná maminka mi kupovala zásadně i boty takové, aby je po mně mohli dědit bratři - takže na nohách "pionýrky" nebo ďokonce "komisňáky" - bylo to pro mne skutečně někdy ostudné až urážlivé, ale protože ještě žiji, tak jsem to svoje dětství v oblékání i obouvání přežila. Ovšem všechny ostatní vzpomínky na mé vesnické dětství jsou překrásné a přebíjejí ty negativní ♥
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA